Sestavine
2 bučki (približno 600 g)
1 čebula
sol, poper
1 čajna žlička kurkume v prahu
3 žlice oljčnega olja
3 jajca
2–4 stroki česna
šopek peteršilja
100 g naribanega sira
1 žlica naribanega parmezana
Priprava
1. Bučke zrežemo na kolobarje, čebulo olupimo in zrežemo na tanke rezine. Oboje damo v skledo, posolimo, popopramo, dodamo žličko kurkume v prahu in olje. Vse skupaj dobro premešamo.
2. Manjši pekač obložimo s papirjem za peko, nanj stresemo bučke in pečemo v pečici 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.
3. Medtem ko se bučke pečejo, razžvrkljamo jajca, dodamo jim sesekljan česen in peteršilj. Po 20 minutah, ko so pečene, jih prelijemo z jajčno zmesjo, potresemo z naribanim sirom in pečemo še 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.