Sestavine
· 3 dcl mleka
· 80 g sladkorja
· 25 g koruznega škroba
· 10 g instantne kave v prahu
· 2,5 dcl sladke smetane
· za dekoracijo: malce kave v prahu, naribana čokolada
Priprava
1. V kozici zmešamo vse suhe sestavine: sladkor, koruzni škrob, instantno kavo. Nato počasi dodamo mleko in premešamo. Damo kuhat, mešamo, dokler se ne zgosti v kremo.
2. Odstavimo, še malce mešamo in zlijemo v večjo skledo, prekrijemo s kuhinjsko prozorno folijo in ohladimo. Smetano stepemo posebej in jo vmešamo v ohlajeno kremo.
3. Vse skupaj zmešamo, lahko kar z mešalnikom na metlice, v gladko, enotno kremo. Kavno kremo preložimo v servirne skodelice ali kozarčke. Posujemo z mleto kavo in koščki čokolade.
4. Postavimo v hladilnik za vsaj dve uri oziroma do serviranja.