Nasveti

Ocvrte zelene paprike

Jana
12. 1. 2010, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Španski prigrizek za zabavo s tapasom.


Za 4 osebe
Sestavine:
250 g manjših, podolgovatih paprik, najboljše zelenih, sicer pa poljubne barve + olivno olje + sončnično olje + sol

Priprava: Paprike operemo, res dobro osušimo, da ne bo škropilo, ko jih bomo položili v vroče olje, in pustimo cele.
V kozici segrejemo za kakšen centimeter olja. Jaz dam pol olivnega (vzamemo kakšno bolj navadno, za cvrtje res ne potrebujemo hladno stiskanega) in pol sončničnega. Ko se ravno prav razgreje – če nismo prepričani, naredimo preskus s koščkom kruha, ki mora mehurčkasto zacvrčati in splavati na površje –, vanj položimo paprike. Nekaj minut jih cvremo, medtem jih tudi obrnemo, da se malo zmehčajo in rahlo rjavo ter mehurjasto zapečejo. Ocvrte poberemo iz olja in položimo na kuhinjski papir, ki bo vpil odvečno olje. Potem pa samo še posolimo in postavimo na mizo s tapasi.

Nasvet: Paprike so tako okusne, da jih ne bo preveč, tudi če jih boste ocvrli še več.

 

Estrada

Bernarda Oman, Janez Dolinar, Ana Dolinar
Adventni venčki

Ana Dolinar si z ločenima staršema deli to lepo tradicijo

taylor-swift
Billboardova nagrada

Taylor Swift podrla nov rekord: "To je točno to, kar sem si želela"

eva pavli
Glasbeno tekmovanje

Znano, kdo bo nastopil na Emi 2025

tanja žagar
Gostja na TV Veseljak

Tanjine novoletne želje: Da bi ustvarjali lepe spomine

jim carey
Po dveh letih premora

Jim Carey o vrnitvi v Hollywood: "Kupil sem kar veliko stvari, potrebujem denar"

kate moss
Živahna 50-letna manekenka

Neizbežna ločitev: 13 let mlajši mož Kate Moss želel mirnejše življenje