Za 4 osebe
Sestavine: 250 g manjših, podolgovatih paprik, najboljše zelenih, sicer pa poljubne barve + olivno olje + sončnično olje + sol
Priprava: Paprike operemo, res dobro osušimo, da ne bo škropilo, ko jih bomo položili v vroče olje, in pustimo cele.
V kozici segrejemo za kakšen centimeter olja. Jaz dam pol olivnega (vzamemo kakšno bolj navadno, za cvrtje res ne potrebujemo hladno stiskanega) in pol sončničnega. Ko se ravno prav razgreje – če nismo prepričani, naredimo preskus s koščkom kruha, ki mora mehurčkasto zacvrčati in splavati na površje –, vanj položimo paprike. Nekaj minut jih cvremo, medtem jih tudi obrnemo, da se malo zmehčajo in rahlo rjavo ter mehurjasto zapečejo. Ocvrte poberemo iz olja in položimo na kuhinjski papir, ki bo vpil odvečno olje. Potem pa samo še posolimo in postavimo na mizo s tapasi.
Nasvet: Paprike so tako okusne, da jih ne bo preveč, tudi če jih boste ocvrli še več.