Sestavine: 1 kg manjših hrušk + 1 l aronijinega soka ali terana + cimet + klinčki + 50 g temne čokolade; krema: 125 g mleka + 60 g smetane + 60 g rumenjakov + 25 g sladkorja + 130 g kuhanega kostanja + 1,5 dl sladke smetane + 3 liste želatine + rum; medeno-orehova podloga: 90 g masla + 20 g moke + 1 jajce + 120 g medu + 140 g mletih orehov.
Priprava: Hruške olupimo in prerežemo v ožjem zgornjem delu. Iz spodnjega dela izdolbemo peščišče in oba dela skuhamo v soku ali vinu, ki ga odišavimo s cimetom in klinčki. Kuhane ohladimo in zgornji del namočimo v stopljeno čokolado.
Krema: rumenjake, mleko, smetano in sladkor zmešamo v kozici ter med mešanjem segrevamo do 85 °C. Krema ne sme zavreti. Nato jo ohladimo, dodamo kuhan pretlačen kostanj, malo ruma in stopljeno želatino, dobro premešamo ter primešamo stepeno sladko smetano. Kremo postavimo na hladno, da se strdi.
Medeno-orehova podloga: maslo, sladkor in jajce penasto umešamo, dodamo mlete orehe in moko ter rahlo premešamo. Testo na tanko namažemo na pekač, obložen s peki papirjem, in spečemo.
Na spodnji del hruške nabrizgamo kostanjevo kremo, pokrijemo z zgornjim delom hruške, okrsaimo z listi melise in postavimo na medeno-orehovo podlago.