Nasveti

Hruška s kostanjevo kremo

Jana
26. 11. 2010, 13.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izjemna kombinacija odličnih okusov.

Sestavine: 1 kg manjših hrušk + 1 l aronijinega soka ali terana + cimet + klinčki + 50 g temne čokolade; krema: 125 g mleka + 60 g smetane + 60 g rumenjakov + 25 g sladkorja + 130 g kuhanega kostanja + 1,5 dl sladke smetane + 3 liste želatine + rum; medeno-orehova podloga: 90 g masla + 20 g moke + 1 jajce + 120 g medu + 140 g mletih orehov.

Priprava: Hruške olupimo in prerežemo v ožjem zgornjem delu.  Iz spodnjega dela izdolbemo  peščišče in oba dela skuhamo v soku ali vinu, ki ga odišavimo s cimetom in klinčki. Kuhane ohladimo in zgornji del namočimo v stopljeno čokolado.
Krema: rumenjake, mleko, smetano in sladkor zmešamo v kozici ter med mešanjem segrevamo do 85 °C. Krema ne sme zavreti. Nato jo ohladimo, dodamo kuhan pretlačen kostanj, malo ruma in stopljeno želatino, dobro premešamo ter  primešamo stepeno sladko smetano. Kremo postavimo na hladno, da se strdi. 
Medeno-orehova podloga: maslo, sladkor in jajce penasto umešamo, dodamo mlete orehe in moko ter rahlo premešamo. Testo na tanko namažemo na pekač, obložen s peki papirjem, in spečemo. 
Na spodnji del hruške nabrizgamo kostanjevo kremo,  pokrijemo z zgornjim delom hruške, okrsaimo z listi melise in postavimo na medeno-orehovo podlago.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih