Nasveti

Čisto drugačna

Jana
21. 3. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

41-letna Darja Osvald dolga leta ni našla frizerja, ki bi ji uredil takšno pričesko, da bi si bila všeč, zato se je odločila prijaviti na vašo akcijo.

Darja Osvald

41-letna Darja Osvald je doma v Ribnici. Ta nežna in drobna ženska je mama treh odraslih sinov. »Moji fantje radi vidijo spremembo na meni. Ker dolga leta nisem našla frizerja, ki bi mi uredil takšno pričesko, da bi si bila všeč, sem se odločila prijaviti na vašo akcijo. Jano rada jemljem v roke in rubrika, ki jo najprej pogledam, je prav preobrazba,« je povedala, vesela in počaščena, da se bo znašla na straneh svoje priljubljene revije.

Darja je po poklicu šivilja. Nad svojim poklicem ni prav navdušena. Ko se je odločala za  srednjo šolo, je ni izbirala po tem, kaj jo veseli,  ampak je bilo zanjo pomembno samo to,  da bo pač imela poklic. »V tem poklicu sem delala v podjetju v Kočevju, nato sem bila deset let doma, saj so bili moji trije otroci majhni. Ko so bili že nekoliko samostojnejši, sem šla delat v šolo kot snažilka. Zadnja leta pa sem strežnica v Domu starejših občanov na Vidmu. To delo pa mi je v veliko veselje in zadovoljstvo,« je povedala. Rada ima starejše ljudi. »Je naporno, a se navadiš. Meni ni nič težko. Rada srkam izkušnje in življenjske modrosti starejših ljudi. So zelo prisrčni in zabavni ter mi znajo prijetno polepšati dneve. Vesela sem, ker mnogi že zjutraj nestrpno čakajo, da pridem v službo, da poklepetamo in mi povedo novice.« Ves delovni dan ji ni niti za hip dolgčas.
Tudi doma se ji ni bati, da bi kdaj sedela križem rok. Skrb za hišo in moža ji zapolni ves dan. Na srečo so sinovi že odrasli, tako da ji precejkrat priskočijo na pomoč. »Nikoli mi ni bilo žal, da sem si tako hitro ustvarila družino. Sinovi so zdaj stari 23, 21 in 19 let in so že samostojni. Tako imava z možem tudi čas zase, da kam greva, ker prej nisva mogla. Uživava brez slabe vesti. Mož je samostojni podjetnik in ima pisarno doma.« Redke proste trenutke Darja izkoristi tudi za ročna dela. Uživa v kvačkanju prtičkov in izdelavi drobnih okraskov. Zdaj nestrpno čaka pomlad, ko se bo začela kolesarska sezona. Priložnosti za nabiranju kondicije ji ne bo manjkalo, saj je na njihovem koncu veliko lepih poti.

Nasvet frizerk in mojstrice ličenja
Darja obišče frizerja, kadar na glavi opazi narastek. »Takrat postanem nestrpna in se mi zelo mudi, da ga čim prej odpravim,« se je zasmejala. Na preobrazbo je prišla pobarvana na bakreno, imela pa je še nekaj svetlih pramenov. Frizerka ji je poživila barvo in ji spremenila obliko pričeske. Lase ji je skrajšala in jih postrigla resasto, s čimer ji je naredila preprosto, razgibano in športno pričesko.
Darja je mojstrici ličenja Manci zaupala, da precej redko posega po ličilih. Kar nekaj senčil in šmink je dobila za darilo, pa porabi kar tiste. Nikoli ne zavije v drogerijo, da bi si kaj kupila. Manca ji je najprej oblikovala obrvi, nato pa jo je naličila v nežnih rožnatih in rjavkastih odtenkih. Oči ji je poudarila še z maskaro, s senčenjem pa na videz zožila obraz. Lica ji je rahlo poudarila s svežimi rožnatimi odtenki.

 

Tekst:                       Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                        Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:                     Manca Maselj
Stilistka:                   Nana Sojer
Pričeska:                   Vanja Črešnovar in Urška Zorin za Frizerski studio HG, Na trgu 43, Mozirje
Lasna kozmetika:      z.one
Oblačila in nakit:       majica Olsen, jopa Wallis Emporium, nakit New Yorker 

 

Jana št. 12, 22.3.2011

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste