Nasveti

Pričeska za vsako

Jana
12. 4. 2011, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nobena ženska ni tako lepa, da je slaba pričeska ne bi pogršala, in nobena tako neprivlačna, da je dobra pričeska ne bi mogla polepšati. Dobra pričeska pa nikakor ne pomeni tiste, kakršno ima vaša najljubša igralka, ali tiste, ki vam je najbolj všeč v katalogu frizerskega salona. Prava pričeska je tista, ki bo poudarila najlepše na vašem obrazu in prikrila majhne napake.

Nobena ženska ni tako lepa, da je slaba pričeska ne bi pogršala, in nobena tako neprivlačna, da je dobra pričeska ne bi mogla polepšati. Dobra pričeska pa nikakor ne pomeni tiste, kakršno ima vaša najljubša igralka, ali tiste, ki vam je najbolj všeč v katalogu frizerskega salona. Prava pričeska je tista, ki bo poudarila najlepše na vašem obrazu in prikrila majhne napake. Predvsem pa tista, ki bo obliko vašega obraza najbolj približala idealni obliki, ovalu.

Okrogli obraz
Če imate okrogel obraz, ste nedvomno že velikokrat slišali, da ljudje s takim obrazom na pogled ne morejo biti drugačni kot vsaj malo predebeli. A to še zdaleč ni res.  Pričeski, ki vam ga bosta »zožili«, sta valovit bob in dolgi ravni prameni različnih dolžin. Za prvo naj vas frizer postriže v več plasteh in pusti najdaljšo dolžino do konice brade. Lasje naj ne bodo nikoli prestrogo počesani, prečko pa si naredite nekaj centimetrov od sredine lasišča. Pazite, da lasje ne bodo preveč pokrivali obraza, ampak ga le lepo uokvirjali. To mu bo pomagalo dodati nekaj navidezne dolžine. Kodri naj bodo veliki. Pri dolgih laseh s plastmi v različnih dolžinah naj bo dolg tudi frufru. Tudi pri tem stilu se češite na stran, nagajive pramene pa ukrotite z opaznimi lasnicami.

Dolgi obraz
Če imate dolg obraz, vam bo pristajalo kar nekaj pričesk. Pazite le, da bodo uravnotežile dolžino obraza. Najlažje boste to dosegli s kratkimi ali srednje dolgimi lasmi in dolgim frufrujem, ki naj vam delno pokrije čelo in tako navidezno skrajša obraz. Pri dolgem obrazu si lahko privoščite zelo bujno pričesko z veliko plastmi. Izogibajte pa se dolgim ravnim lasem, saj vaš obraz le še podaljšajo. Tudi po fantovsko pristrižene kratke pričeske niso za vas, saj bo vaša glava videti prevelika. Ustavite se pri dolžini do brade in pazite, da bo pričeska najbolj bogata v višini lic, saj bo tako vaš dolgi obraz najbolj uravnotežen. Pravi za vas so tudi vse vrste kodri in valovi.

Kvadratni obraz
Kvadraten obraz ima zelo močno in poudarjeno linijo čeljusti, zato je vaša glavna naloga, da to ostrino omilite. Nikoli ne izbirajte pričeske po najlepši sliki v katalogu, ampak bodite pozorni na obliko obraza pri modelu. Najboljša izbira za vas so okrogle pričeske in pričeske z nekaj plastmi. Dolžina naj bo kratka in srednje dolga, frufru pa dolg in na strani, da prikrije premočno čeljust. Izogibajte se dolgim in ravnim pričeskam, ki kvadraten obraz le še bolj poudarijo in ga naredijo še izrazitejšega. Napačna izbira so tudi ravni frufruji, preča na sredini glave in pričeske v eni sami dolžini. Če vas vleče k pažu, naj bo ta zaključen tako, da z obeh strani pada proti ustnicam in prikrije linijo čeljusti.

Srčasti obraz
Srčast obraz ima izrazito koničasto brado in linijo čeljusti precej ožjo od čela. Za to obliko je morda najtežje najti pravo pričesko, nikakor pa ne nemogoče. Tudi tu vam bo v največjo pomoč frufru, ki naj bo pristrižen v več plasteh, s čimer bo pozornost s čela usmeril proti očem. Najkrajši prameni naj se končajo pri vrhu obrvi, najdaljši pa pri kotičkih očes. Glavna naloga vašega frizerja je, da zapolni prostor okoli vaše brade, zato naj bodo tam lasje pristriženi v več plasteh ali pa jih nosite skodrane. Nikakor pa se ne dajte zapeljati kakršnimkoli strogim in ravnim linijam. Te preprosto niso za vas.

Ovalni obraz
Ovalen obraz je 1,5-krat toliko dolg kot širok in je – vsaj za pričeske – idealne oblike. Če imate to srečo, da imate ovalen obraz, se vam ni treba niti za trenutek spraševati, ali vam bo neka pričeska pristajala. Bo in pika. Ženske z ovalnim obrazom imajo lahko vse – kratko, dolgo, polikano, valovito, frufru, pramene, ki padajo na obraz, popolnoma simetrično ali čisto nesimetrično pričesko. In vedno bodo videti, kot da je bila izumljena za njihov obraz. Le nekaj stvari je, na katere bodite pozorni. Pri ovalnem obrazu lahko s pričesko še posebej dobro poudarite najlepše na njem. Vrhnja plast las naj sega ravno do tam, kamor želite usmeriti pogled – do oči, ust ali brade.

Oblika diamanta
Za obraz, ki je najširši pri ličnicah, ozek pa v višini čela in brade, pravimo, da ima obliko diamanta. Pričeska, ki jo iščete, če imate tako obliko obraza, naj doda širino čelu in omehča ličnice. Tako boste dobile navidezno obliko ovala. Lasje naj bodo na in ob čelu postriženi v več plasteh in nekoliko valoviti. Nasploh so kodri dobra izbira za vas, če je le pričeska oblikovana tako, da lase ob čelu nekoliko privzdigne. Podala se vam bo tudi dobro oblikovano asimetrično striženje. (eg)

* Reese Witherspoon je najboljša predstavnica srčastega obraza. Čelo ima široko, brado pa ozko in špičasto. To obliko je morda najtežje preleviti v ovalno, a poglejte, kako ji z nekaj zvijačami to dobro uspeva!
* Sarah Jessica Parker ima zelo dolg obraz. Gotovo ste to že kdaj opazili. Drugič pa se vam je zdelo, da to ni tako opazno. Razlika je bila seveda zaradi pričeske.
* Mandy Moore je naš model za kvadraten obraz. Kratka pričeska ji odlično pristaja.
* Obraz Anne Hathaway ima obliko diamanta. Ob čelu in bradi bogata pričeska ga neopazno spremeni v lep oval.
* Obraz Cheryl Cole je okrogel kot polna luna, pa se vam gotovo še nikoli ni zdela predebela. 
*  Victoria Beckham je srečnica, saj ima ovalen obraz. Zamenjala je morje pričesk, pa so ji vse pristajale.

 

 

 

 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste