Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut
Sestavine: 400 g korenja * 400 g bučk * 2 čebuli * 2 jajci * 4 žlice moke * 250 g jogurta * 100 g kisle smetane * 1 šopek drobnjaka * pol šopka peteršilja * sol * poper * olje.
Priprava: Korenje in bučke očistimo ter umijemo, oboje na grobo naribamo. Pomešamo z žličko soli in pustimo stati 15 minut. Medtem olupimo čebulo, jo na drobno sesekljamo in pustimo, da počaka. Jogurt zmešamo s kislo smetano. Na drobno sesekljamo peteršilj, narežemo drobnjak, nato pa oboje primešamo jogurtu in smetani. Solimo in popramo po okusu. Osoljeno korenje in bučke damo na cedilo ter dobro iztisnemo kar največ tekočine. Naribano zmes damo v skledo. Primešamo sesekljano čebulo, moko in 2 jajci. Solimo, popramo in premešamo v enotno zmes. V ponvi segrejemo olje. Z žlico zajemamo zelenjavno zmes, jo polagamo na vroče olje in takoj potlačimo z lopatko, da nastanejo ploščati zrezki. Spečemo jih z obeh strani, da zlato zarumenijo. Ponudimo jih z zeliščno jogurtovo omako.
Nasvet: Namesto običajne soli uporabimo sol s primesjo posušenih dišavnih zeli. Tako bo jogurtova omaka še okusnejša.