Nasveti

Zlato zapečeni zrezki iz bučk

Jana
29. 7. 2011, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izkoristite izobilje bučk v vrtovih.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 400 g korenja * 400 g bučk * 2 čebuli * 2 jajci * 4 žlice moke * 250 g jogurta * 100 g kisle smetane * 1 šopek drobnjaka * pol šopka peteršilja * sol * poper * olje.

Priprava: Korenje in bučke očistimo ter umijemo, oboje na grobo naribamo. Pomešamo z žličko soli in pustimo stati 15 minut. Medtem olupimo čebulo, jo na drobno sesekljamo in pustimo, da počaka. Jogurt zmešamo s kislo smetano. Na drobno sesekljamo peteršilj, narežemo drobnjak, nato pa oboje primešamo jogurtu in smetani. Solimo in popramo po okusu. Osoljeno korenje in bučke damo na cedilo ter dobro iztisnemo kar največ tekočine. Naribano zmes damo v skledo. Primešamo sesekljano čebulo, moko in 2 jajci. Solimo, popramo in premešamo v enotno zmes. V ponvi segrejemo olje. Z žlico zajemamo zelenjavno zmes, jo polagamo na vroče olje in takoj potlačimo z lopatko, da nastanejo ploščati zrezki. Spečemo jih z obeh strani, da zlato zarumenijo. Ponudimo jih z zeliščno jogurtovo omako.

Nasvet: Namesto običajne soli uporabimo sol s primesjo posušenih dišavnih zeli. Tako bo jogurtova omaka še okusnejša.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih