Nasveti

Popečene bučke s paradižniki

Jana
29. 7. 2011, 13.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izkoristite izobilje bučk v vrtovih.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: od 10 do 15 minut

Sestavine: 4 bučke * pol limone * 150 g naribanega ementalskega sira * 75 g sesekljanih mandljev * 4 rumenjaki * 6 žlic sladke smetane * 4 paradižniki * bazilika.

Priprava: Bučke očistimo, umijemo in podolžno prerežemo. Polovice zložimo v namaščen pekač. Solimo, popramo in pokapljamo z limoninim sokom. Nariban sir zmešamo z mandlji, rumenjaki in sladko smetano. Zmes porazdelimo na bučke. Paradižnike na vrhu križasto zarežemo, solimo, popramo in namažemo z oljem. Položimo jih v pekač k bučkam, na vrh potresemo narezano svežo baziliko. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo bučke pri 200 stopinjah od 10 do 15 minut.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih