Pili bomo odlične penine


C.L.
25. 9. 2024, 12.30
Deli članek
Velikost pisave

Priznani primorski kuharski chef se vedno resneje spogleduje tudi s pridelovanjem lastne penine.

tomaz kavcic 1.jpg
Carmen Leban
Tomaž Kavčič sledi dogajanju v vinogradih.

Znani gostinec Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono ni spreten samo v kuhinji, spozna se namreč tudi na vina. »Le kako se ne bi, saj sem iz Vipavske doline. Sicer pa tesno sodelujem z nekaj vinarji z našega konca, katerih vina redno strežemo tudi v naši restavraciji. Letošnja letina grozdja je izjemna, sicer količinsko malo manjša, a zato toliko bolj kakovostna. Vinarje, s katerimi sodelujem, nekajkrat letno tudi obiščem in tako sem na tekočem, kaj se dogaja v vinogradih. Sicer pa nekaj grozdja tudi odkupim, saj izdelujemo lastno penino. Že zdaj lahko zagotovim, da bomo čez štiri leta pili odlične penine iz letošnjega grozdja.«

Berite brez oglasov

Trafika24 Logo

Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.

Prijava

Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se

sun-bright

Trenutno

22 °C

Jasno

petek, 2. 5

Jasno

10 / 26 °C sun-bright

sobota, 3. 5

Delno oblačno

12 / 25 °C cloud-sun

nedelja, 4. 5

Delno oblačno

13 / 21 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.