Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarični večer s kuharji iz šova ''Gostilna išče šefa''


lokalno
Viktorija Hruševar
27. 1. 2016, 14.35
Posodobljeno
28. 01. 2016 · 09:17
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_kunst__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_kunst (1)
_kunst__18_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_kunst__14_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_kunst__16_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V petek se je več kot petdeset gostov udeležilo kulinaričnega večera v Gostilni Kunst, ki se nahaja v Leskovcu pri Krškem. Izbrane jedi so za prisotne goste pripravljali priznani kuharji iz tekmovalnega šova Gostilna išče šefa: Damjan Božič, Polonca Bregantič in zmagovalec Gostilne 2014 Valerijo Lutman, ob vsaki jedi pa so bila predstavljena še vina vinske hiše Alojza Kerin iz Straže pri Krškem.

Kot prva jed je bila postrežena ali predstavljena kuponova pašteta na emulziji koruze in sladkega džema, potem tlačenka krškopoljca s solato črne redkve in jabolk ter pirejem reducirane čebulne marmelade, sledila pa je Polizolovka (fižolova juha), kot je dejala Polonca, morda poimenovana tudi delno po njenem imenu, v njej pa je bilo malo karamelizirana raška čebula, na vrhu nasekljana zelenjava, seveda, ker je fižolova juha, tudi malo fižola, hkrati pa tudi malo čilija in timijana, da je juha dobila pridih Primorske. Sledil je poširani smuč na rižoti kvinoje s česnovo peno in peteršiljevim pestom, nato pa še ličnice krškopoljca z bučnim pirejem ter reducirano rdečo peso in karamelizirano kolerabo. Zadnja jed kot sladica pa je bil ganaš temne čokolade, ajdove kokice, ajdov sladoled, ajdov crumble in cvičkov kuli.

Skoraj pred vsako jedjo je Alojz Kerin predstavil svoja vina, ki so bila tudi postrežena gostom tudi kot dobrodošlica - Rose Frankinja, suho letnik 2015, zraven hladne predjedi Frankinja - suho 2015, pri topli predjedi - Sivi pinot suho 2010, zraven glavne jedi Frankinja struktura - suho 2011, na koncu pa zraven sladice še Fantazija sladko - 2011, to je modra frankinja - vino iz sušenega grozdja.

Po kulinaričnem večeru je ob nežnih zvokih kitare sledilo prijetno druženje z Damjanom, Polonco, ki sedaj dela v restavraciji Rusjan - to je v največji stolpnici v Novi Gorici, z Valerijem, ki dela svojo slaščičarno v Šempetru, ter voditeljico večera Tjašo Kunst, katera se je tudi vsem zahvalila, da so se odzvali povabilu in seveda upa, da so bili zadovoljni z izbranimi jedmi in predstavitvijo vin vinarstva Kerin.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.