© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Jožefov sejem s kuhanjem golaža


lokalno
Anton Hruševar
22. 3. 2022, 13.40
Posodobljeno
23. 03. 2022 · 09:01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzsejem__01_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzsejem__13_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V nedeljo so v sklopu Jožefovega praznika pod okriljem organizatorja - Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter ter ob podpori Občine Bistrice ob Sotli - izvedli tradicionalno tekmovanje v kuhanju golaža. Letos se ga je udeležilo dvajset skupin.

V času kuhanja golaža se je odvijal tudi pester program, saj so pripravili otroški kotiček (od risanja do animacije), glasbo je prispevala domača godba Orlice, na stojnicah so se predstavili domači pridelovalci hrane in rokodelci.

Ocenjevalna komisija v sestavi Anica Geršak, Erik Smoleja, Domen Krže in Dušan Berkovič je ocenjevala okuse golažev, vonj ter izgled, pa tudi urejenost prostora pri vsaki ekipi ter izvirnost obleke in pribora.

Za izvirnost so zlato kohačo prejeli Šuder Kelti, za okus Vinske kraljice, v skupnem seštevku točk pa je zmagala skupina »Naša dežela«, za njo so bili člani »PGD Bistrica ob Sotli«, tretjeuvrščeni po številu skupnih točk pa »Šudr Kelti«.

Vse ekipe so dobile poleg priznanja »Izvirna kohača« tudi manjše kuhače ter buteljčno vino.

Vsi prisotni so lahko ob poizkušanju ali kupovanju domačih tako mesnatih kot tekočih dobrot poskusili tekmovalne golaže, druženje pa so ob veseli glasbi nadaljevali še pozno popoldan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.