© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Kralj svoje kuhinje
Čas branja 1 min.

Kaj je to kopun, ki tekne Nuši Derendi


Al. S.
12. 12. 2024, 14.02
Posodobljeno
15. 03. 2025 · 09:54
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če kdaj prebirate starejše romane in tam piše, da so se na pojedinah basali s kopuni, pa niste vedeli, kaj je to, je skrivnost razkrita: v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko vidite na TV Veseljak Golica in na Aktual TV, je Ajda razkrila, da je to »obrezan« ali »kastriran« petelin.

Posnetek zaslona 3
VR produkcija
Krožnik je bil odličen, Ajda, Nuša in Stefan pa so prijetno klepetali in uživali ob jedi.

In v gostilni Kunst v Leskovcu pri Krškem, ki jo je Ajda obiskala, so kopuni redno na meniju. Kopuni in krškopoljci, oboji iz proste reje.

Tudi zaradi tega je chef Stefan Ledenčan dal v pečico kopuna in krškopoljca, kopuna kar celega, od krškopoljca pa je vzel samo steak ali T bone. Zraven je postregel gratiniran krompir, narastek iz mlincev in dušeno rdeče zelje.

»Ajda je zelo pridna in če bom imel kdaj gnečo, jo bom spet povabil v kuhinjo«, je Stefan pohvalil Ajdo. Natakar Nejc Petan pa je Stefana pohvalil, da je za hece, a če Nejc s heci pretirava, ne dobi malice.

Preberite še

Skrita gostja je bila Nuša Derenda, ki je na okusno pojedino prinesla svojo dobro energijo. Obujala je spomine na leta, ko je nastopala prav v tej gostilni. V njej je tudi pisano opremljena soba z njenim imenom. Tudi kopuna Nuša od nekdaj obožuje. V to gostilno pa vedno rada pride, četudi samo na kavo.

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00, ponovitev v soboto ob 20.00 in prav tako v ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica, ponovitev v nedeljo ob 20.00.

Posnetek zaslona 2
VR produkcija
Stefan je pohvalil Ajdino pomoč v kuhinji.

Recept:

za pečenega kopuna
1 kopun (ali večji piščanec)
sol
poper
za gratiniran krompir
600 g krompirja
4 dl sladke smetane
sol
za narastek iz mlincev
300 g mlincev
3 jajca
4 dl sladke smetane
½ gomoljne zelene
2 korenčka
1 žlica peteršilja
1 ščepec timijana
2 žlici drobtin
olje

kopun
VR

za dušeno rdeče zelje

½ glave rdečega zelja
2 jabolki
2 rdeči čebuli
1 žlička cimeta
olje
sol

RECEPT KUNST.jpg
VR produkcija
Ajda je prinesla nekaj sestavin, a chef Stefan jih je dopolnil s kopunom in krškopoljcem.

E-novice · Dolenjska

Svet24

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.