Goveji medaljoni z medeno kapo
Sestavine za 4 osebe:
720 g pljučne pečenke
2 maslena rogljička (po 40 g)
60 g zmehčanega masla
1 bio pomaranča
1 zavoj začimb za medenjake
2 vejice peteršilja
sol, poper
40 g rozin
2 žlici olja
Priprava:
1. Meso narežite na 4 medaljone, debele 4 cm. Vsak naj tehta 180 g.
2. Rogljička na grobo narežite in ju z maslom ukašite. Pomaranči nastrgajte lupino in iztisnite sok. Vse to zmešajte z začimbami za medenjake, sesekljanim peteršiljem, soljo, rozinami. Premešajte in postavite na hladno.
3. V ponvi segrejte maslo in medaljone na vsaki strani na hitro (1 minuto) popecite. Temperaturo znižajte in pecite še od 4 do 5 minut.
4. Medaljone prestavite v pekač, solite, poprajte in na vrh razporedite masleno medeno maso.
5. V pečici gratinirajte 2 minuti.
Nasvet
Medaljone postrezite z rdečim zeljem, krompirjevim pirejem in ribezovo marmelado.