Ocvrte ribe s krompirčkom
Sestavine za 4 osebe:
Za ribe:
800 g bele ribe (fileji brez kosti in kože)
sol, poper
200 g moke za testo + nekaj za ribe
3 žličke pecilnega praška
250 ml svetlega piva
500 ml olja za cvrtje
Za krompirček:
1 kg krompirja
1,5 l sončničnega olja
morska sol
Priprava:
1. Ribje fileje narežemo na grižljaje, solimo in popramo.
Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek. Kliknite TUKAJ!
2. Z metlico stepemo pivo, moko in pecilni prašek v gladko testo. Njegova struktura naj bo podobna napol stepeni sladki smetani.
3. Koščke ribe povaljamo v moki in potopimo v testo. V vročem olju jih cvremo približno 4 minute, da postanejo hrustljavi in se zlato rjavo obarvajo.
4. V pečico, ogreto na 160 do 180 stopinj, postavimo pekač z ocvrtimi ribjimi koščki, da ostanejo topli.
5. Krompir olupimo, umijemo, osušimo in narežemo na palčke. Ocvremo jih v vročem olju, odložimo na kuhinjski papir in solimo. Ocvrte ribe in krompirček ponudimo s kečapom, tatarsko omako ali grahovim pirejem.