Zanimivosti

Danes naj kosilo kuhajo otroci!

M. S., Maja
2. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Med počitnicami se lahko (večji) otroci izurijo tudi v veščini kuhanja. Tako bo staršem prihranjen odgovor na tisti večni »kaj bo jutri za kosilo«, na jedilniku pa bodo jedi, ki mladini resnično teknejo. Kaj bo torej na krožniku danes?

Revija Maja

Obloženi kruhki 

Sestavine za 4 osebe:
250 g jurčkov ali drugih mešanih gob
1 strok česna
4 vejice timijana
150 g rdeče pečene paprike (lahko vloženo)
100 g blitve
6-8 jajc
4 žlice smetane
sol, poper
100 g masla
400 g črnega kruha
1 žlica belega vinskega kisa
1 žlica olja

Preberite tudi: Kako pripraviti slastno zelenjavo na žaru? Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Gobe očistimo, na hitro splaknemo, obrežemo in osušimo s papirnato kuhinjsko brisačo. Česen olupimo in sesekljamo. Timijan osmukamo in sesekljamo. Papriko in blitvo narežemo na trakove, stebla blitve sesekljamo.

2. Jajca razžvrkljamo s smetano, solimo, popramo. Polovico masla stopimo v ponvi, dve minuti pražimo gobe in sesekljana stebla blitve, dodamo timijan in česen. Prelijemo z jajci in dve minuti pražimo v ponvi. Potem ponev za 10 minut prestavimo v pečico, da se tortilja zlato zapeče.

3. Medtem narežemo kruh in ga namažemo s preostalim maslom. Liste blitve in trakove paprik solimo, popramo, dodamo kis in olje.

4. Pečeno jajčno tortiljo vzamemo iz pekača, narežemo na kose in jih položimo na kruh. Obložimo še s pečeno papriko in blitvo ter pojemo takoj ali pa malce kasneje.