Zanimivosti

Pivo kot ojačevalec okusa pri kuhanju: rižota z gobami in pivom

S.M.
11. 7. 2018, 13.00
Deli članek:

V poletnem času se v hladilniku skoraj vedno najde steklenica piva. Že kozarec piva zadostuje za zanimiv okus marinad, prelivov, rižot ali enolončnic z mesom.

Revija Zarja
Rižota z gobami

Recept za 4 osebe

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 30 minut

Sestavine:

400 g šampinjonov, 300 g riža, 60 g masla, 3 žlice oljčnega olja, 1 čebula, 1 strok česna, sol, poper, 50 g trdega sira za ribanje, 500 ml svetlega pšeničnega piva, 500 ml zelenjavne jušne osnove, nekaj vejic rožmarina

Priprava:

V ponvi raztopimo polovico masla. Čebulo nasekljamo in jo podušimo na maslu. Dodamo riž in ga za nekaj minut popražimo, nato pa prilijemo toliko piva, da je riž prelit z njim in se počasi kuha. Občasno prilijemo še nekaj juhe. Pripravimo gobe: narežemo jih na tanke rezine. V ponvi na oljčnem olju popražimo nasekljan česen le toliko, da zadiši, nato dodamo gobe, dodamo rožmarin ter pražimo 10 minut, tik pred koncem jih solimo in popramo. Ko je riž že skoraj zmehčan, mu primešamo gobe. Posodo odstavimo s štedilnika, dodamo preostalo maslo in nariban sir, premešamo ter razdelimo na krožnike.

Preberite tudi: Osvežitev s sezonskim sadjem: jagodni zmešanček. Kliknite TUKAJ!