Čas priprave: 1 ura in 30 minut
Potrebujemo:
Za nadev:
- 200 gramov skute,
- 1 jajce,
- 50 gramov sladkorja,
- vaniljev sladkor,
- čokoladni preliv,
- limonovo lupinico,
- kislo smetano,
- 20 gramov škroba.
Za testo:
- 120 gramov bele moke,
- 20 gramov sladkorja,
- 50 gramov masla,
- 1 rumenjak,
- ščep soli,
- 1 žlico vode.
Priprava:
V posodi moko, maslo, sol, sladkor, rumenjak in žlico vode dobro premešamo in pregnetemo. Testo oblikujemo v kepo in postavimo na hladno za dvajset minut. V skledi ločimo rumenjak in beljak. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in kislo smetano ter vmešamo rumenjak, sladkor in vaniljev sladkor. Iz beljaka stepemo sneg in ga dodamo v skutno kremo. Nato dodamo jedilni škrob in vse skupaj dobro in narahlo premešamo. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo z maslom namaščen model za pite. Skutino maso nanesemo na testo in pečemo 50 minut pri 160 stopinjah Celzija. Pečeno in ohlajeno pito po vrhu prelijemo s čokoladnim prelivom.