Sestavine:
Za testo:
400 g pirine moke
20 g svežega kvasa
300 ml mlačne vode
ščepec soli
žlička sladkorja
Za nadev:
3 rezine buče maslenke
olivno olje
skodelica omake alfredo
250 gramov trdega kozjega sira
250 gramov špinačnih listov
Za omako alfredo:
skodelica sladke smetane za kuhanje
6 žlic masla
250 g naribanegaparmezana
ščep soli
ščep popra
ščep muškatnega oreščka
Kvas razpustimo v mlačni vodi, ki smo ji dodali žličko sladkorja. Moko posolimo, vanjo vlijmo kvasec in zamesimo testo za pico. Pustimo vsaj pol ure, da naraste. Medtem operemo špinačne liste in jih za nekaj minut sotiramo na olivnem olju. Tudi bučo narežimo na manjše koščke. V ponvi na olivnem olju popražimo bučo, da se rahlo zmehča. Sir narežimo na kocke. Nato pripravimo še omako alfredo. V kozico zlijemo smetano in ji dodamo maslo. Ob nenehnem mešanju stopimo maslo, da nastane gladka omaka, ki jo posolimo, popopramo, začinimo z muškatnim oreščkom in spet ob mešanju vanjo vmešamo še nariban parmezan. Ko se omaka zgosti, z njo namažemo na dober centimeter razvaljano testo za pico. Po testu razporedimo še špinačo, bučo in nazadnje kozji sir. Pečemo deset minut pri 200 stopinjah.