Lokalno.si
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Kralj svoje kuhinje
Čas branja 1 min.

Kaj je to kopun, ki tekne Nuši Derendi


Al. S.
12. 12. 2024, 14.02
Posodobljeno
15. 03. 2025 · 09:54
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Če kdaj prebirate starejše romane in tam piše, da so se na pojedinah basali s kopuni, pa niste vedeli, kaj je to, je skrivnost razkrita: v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko vidite na TV Veseljak Golica in na Aktual TV, je Ajda razkrila, da je to »obrezan« ali »kastriran« petelin.

Posnetek zaslona 3
VR produkcija
Krožnik je bil odličen, Ajda, Nuša in Stefan pa so prijetno klepetali in uživali ob jedi.

In v gostilni Kunst v Leskovcu pri Krškem, ki jo je Ajda obiskala, so kopuni redno na meniju. Kopuni in krškopoljci, oboji iz proste reje.

Tudi zaradi tega je chef Stefan Ledenčan dal v pečico kopuna in krškopoljca, kopuna kar celega, od krškopoljca pa je vzel samo steak ali T bone. Zraven je postregel gratiniran krompir, narastek iz mlincev in dušeno rdeče zelje.

»Ajda je zelo pridna in če bom imel kdaj gnečo, jo bom spet povabil v kuhinjo«, je Stefan pohvalil Ajdo. Natakar Nejc Petan pa je Stefana pohvalil, da je za hece, a če Nejc s heci pretirava, ne dobi malice.

Skrita gostja je bila Nuša Derenda, ki je na okusno pojedino prinesla svojo dobro energijo. Obujala je spomine na leta, ko je nastopala prav v tej gostilni. V njej je tudi pisano opremljena soba z njenim imenom. Tudi kopuna Nuša od nekdaj obožuje. V to gostilno pa vedno rada pride, četudi samo na kavo.

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00, ponovitev v soboto ob 20.00 in prav tako v ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica, ponovitev v nedeljo ob 20.00.

Posnetek zaslona 2
VR produkcija
Stefan je pohvalil Ajdino pomoč v kuhinji.

Recept:

za pečenega kopuna
1 kopun (ali večji piščanec)
sol
poper
za gratiniran krompir
600 g krompirja
4 dl sladke smetane
sol
za narastek iz mlincev
300 g mlincev
3 jajca
4 dl sladke smetane
½ gomoljne zelene
2 korenčka
1 žlica peteršilja
1 ščepec timijana
2 žlici drobtin
olje

kopun
VR

za dušeno rdeče zelje

½ glave rdečega zelja
2 jabolki
2 rdeči čebuli
1 žlička cimeta
olje
sol

RECEPT KUNST.jpg
VR produkcija
Ajda je prinesla nekaj sestavin, a chef Stefan jih je dopolnil s kopunom in krškopoljcem.
cloud

Trenutno

11 °C

Oblačno

četrtek, 3. 4

Delno oblačno

6 / 18 °C cloud-sun

petek, 4. 4

Delno oblačno

5 / 16 °C cloud-sun

sobota, 5. 4

Delno oblačno

4 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.