"Neprecenljiv prispevek"

Nace Junkar prejel posebno priznanje župana občine Kostanjevica na Krki

J.V.
19. 8. 2024, 08.45
Posodobljeno: 19. 8. 2024, 11.02
Deli članek:

"Zaradi njegovega neprecenljivega prispevka za delovanje in dosežke na področju kulute in humanitarnosti se Nacetu Junkarju podeljuje priznanje župana občine Kostanjevica na Krki za leto 2024," med drugim piše v obrazložitvi.

osebni arhiv
Nace Junkar s priznanjem in županom občine Kostanjevica na Krki Robertom Zagorcem.

Znameniti slovenski pevec Nace Junkar je za dosežke na področju kulture in humanitarnosti prejel posebno priznanje župana oblične Kostanjevica na Krki za leto 2024. Priznanje župana Roberta Zagorca pevcu nosi pečat 16. avgust 2024. Kot so zapisali v obrazložitvi, je Junkar pred skoraj 30 leti postal občan Kostanjevice na Krki. Njegov rod namreč izhaja iz krajev pod Gorjanci, zato je v otroštvu vikende in počitnice rad preživljal na Dolenjskem. Junkar je po umiku iz sveta žarometov in estrade, čemur je botrovala težka duševna bolezen, našel svoj mir v krajih, od koder izhaja. Svoj preprosti dom si je ustvaril v vasi nad njemu izjemno ljubo Kostanjevico na Krki. Ta je njegov dom, kar poudarja v mnogih intervjujih, oddajah, dokumentarcih in drugje.

osebni arhiv
Priznanje župana občine Kostanjevica na Krki za leto 2024 je prejel Nace Junkar, in sice za dosežke na področju kulture in humanitarnosti.

"Nace Junkar že 30 in več let sodeluje na mnogih prireditvah v občini Kostanjevica na Krki in širše. Nastopa na dobrodelnih koncertih, gostuje na večerih z naslovom Pa zapojmo eno po..., popestril je številne novoletne koncerte, nastopa na srečanju starostnikov, medobčinskem srečanju upokojencev, idt. V pionirskem obdobju Pihalnega okrestra Kostanjevica na Krki je nastopil tudi z njimi. Dva posneta nastopa sta se razširila po spletu in tako je Nace Junkar poskrbel za prve objave tega sodelovanja. Tudi na tak način in z njegovim imenom se širi prepoznavnost naših krajev in občine," so zapisali v obrazložitvi. In še: "Nace Junkar ima za sabo že preko štiri tisoč nastopov, od katerih jih je skoraj petina dobrodelnih. Za to gre pevcu posebna zahvala, saj je na tak način nesebično pomagal številnim posameznikom, družinam in društvom. Ob okrogli obletnici le-teh ga je takratni predsednik države, Borut Pahor, odlikoval s posebnim protokolarnim darilom - zastavo Republike Slovenije."

Estrada

Miley Cyrus
"Flowers"

Miley Cyrus očitajo kopiranje pesmi Bruna Marsa

Sebastian
Izgubil spomin

Pevec Sebastian po halucinacijah v bolnišnici

Diddy
Domnevne spolne zlorabe

Aretacija Sean "Diddy" Combs: Slavnega raperja obtožujejo trgovine z ljudmi

maneskin
Estrada

Pevec skupine Maneskin Damiano David napovedal solo kariero

Lionel Messi
Vrnil se je

Lionel Messi šokiral ob vrnitvi na igrišče: Nova podoba zasenčila mojstrske zadetke

Raiven
Evropska turneja

Raiven se bo z evrovizijsko uspešnico "Veronika" predstavila v Zagrebz

Zanimivosti

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?