Preobremenjeni

Pred upravno enoto na Vrhniki, eni redkih, kjer ne stavkajo, se je vila dolga vrsta ljudi

Svet24TV
24. 5. 2024, 14.40
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 14.46
Deli članek:

Dolga vrsta ljudi je čakala na Upravni enoti Vrhnika, eni redkih, kjer ne stavkajo. Mnogi so na vrhniko prišli tudi iz Ljubljane. Z enot, na katerih stavkajo, državljane namereč preusmerjajo tja, kjer se zaostreni stavki niso pridružili.

Svet24TV
Vrsta pred Upravno enoto Vrhnika, kjer ne stavkajo.

Stavka zaposlenih na upravnih enotah ne razburja le državljanov, ki naletijo na zaprta vrata, temveč pomeni veliko obremenitev za vse upravne enote, kjer ne stavkajo. Nekateri so za to, da pridejo na vrsto, čakali več ur, so zaupali ekipi Svet24TV. "Eno uro bom sigurno čakala, ker je veliko ljudi, vrsta je. Žalostno je, vlada bi morala nekaj narediti, dati ljudem normalne plače, da delajo z veseljem. Da ni takšne zmede, tako ni bilo nikoli," je povedala Monira.

Kot je znano, zaposleni na upravnih enotah zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih, uvedbo dodatka za gotovinsko poslovanje in tudi povečanje kadrovskega načrta na določenih upravnih enotah. V pogajanjih z vladno stranjo pa se je izoblikovala še zahteva o 300 evrih bruto dodatka vsem zaposlenim do konca pogajanj o prenovi plačnega sistema.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka