Svetovno priznana kuharska mojstrica je ta hip v Tasmaniji častna gostja kulinaričnega in umetniškega festivala v organizaciji muzeja MoNa, največjega zasebnega muzeja na južni polobli.
Na dogodku osem dni kuha jedi, ki so preplet slovenske in tasmanske kuhinje. Ker je vnos živil v Avstralijo prepovedan, so nekatere začimbe in zelenjavo posadili že pred pol leta, tako jih lahko kuharica na festivalu že uporablja.
Dva krožnika Roševe bosta sploh posebna, saj bodo na njiju kobariški štruklji in to v zelo veliki količini: "Izziv, da na festivalu pripravimo 8000 kobariških štrukljev, je bil vznemirljiv in zahteven. Resnično kaže strast in predanost naše ekipe. Z uporabo izključno tasmanskih sestavin, spoštovanjem lokalne kulinarične tradicije smo gostom zagotoviti pristno doživetje," je sporočila Stojan Roš in sklenila, da je "vesela, da so z ekipo lahko obiskovalcem festivala predstavili bogate in pristne okuse, ki izhajajo iz tradicionalne slovenske kuhinje ter vključili lokalne tasmanske sestavine in tako ustvarili nepozabno kulinarično doživetje".
Po naših informacijah je pri pripravi jedi pomagal tudi Anin življenjski sopotnik Urban Stojan, s katerim sta se letos poročila.