Sporne poslovne prakse

Optika Zoom v imenu Očesne klinike UKCL zavaja paciente in jim pobira denar

J.V.
1. 8. 2024, 11.39
Posodobljeno: 1. 8. 2024, 11.39
Deli članek:

Očesna klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) opozarja paciente, da so pozorni na sporne prodajne prakse, ko jih iz optike npr. pokličejo na pregled in se pri tem sklicujejo na Očesno kliniko UKC Ljubljana.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vsakršno omenjanje Očesne klinike UKCL v povezavi s pregledom vida, ki se ne izvaja na kliniki, prodajo očal ali drugih pripomočkov za vid, je zavajajoče, poudarjajo v sporočilu za javnost. "Očesna klinika UKCL vse preglede izvaja izključno na kliniki, prav tako ne sodeluje z nobeno od optik, niti podaja priporočil posameznim optikam. Prav tako ostro zavrača in obsoja prodajne prakse, v katerih bi optika navajala, da so podatke pacienta pridobili na Očesni kliniki UKCL."

V zadnjem času so namreč ponovno zaznali primer, ko je pacientka sporočila, da je prejela klic iz Optike Zoom iz Ljubljane, kjer so jo na pregled povabili po priporočilu Očesne klinike UKCL, kar nikakor ne drži, poudarjajo. "V optiki so ji nato po pregledu svetovali in zaračunali izdelke, ki ji pri njenih težavah, kot je povedala pacientka, niso pomagali, cena pa je bila zelo visoka. Kot osrednja strokovno medicinska ustanova smo v takih primerih dolžni opozoriti javnost na vse tovrstne sporne prakse, prav tako pa smo dolžni zaščitit ugled ustanove pred zlorabami imena ustanove, zato vse take sume zlorab predamo pristojnim organom."

V UKC Ljubljana so v okviru pristojnih služb (Urada za pohvale varstvo pacientovih pravic in Službe za korporativno varnost) doslej v obdobju zadnjih nekaj let obravnavali 9 takih prijav s strani pacientov. V povezavi s temi primeri so zato v UKC Ljubljana v okviru Službe za korporativno varnost stekli zelo natančni interni postopki preverjanja, ki pa do sedaj niso ugotovili nepravilnosti ali kršitev, pojasnjujejo.

Ker pa je bil na podlagi zbranih informacij zaznani sum spornih prodajnih praks s strani Optike Zoom, je Služba za korporativno varnost UKC Ljubljana o tem že lani obvestila policijo in jim predala vso dokumentacijo ter jih nato čez nekaj mesecev obvestila še o novem primeru. Zaprosili so jih tudi za obveščanje o poteku preiskave, ki pa jih zaradi interesa preiskave ne morjo javno komentirati. Paciente, ki bi bili deležni tovrstnih povabil, naprošajo, da o tem nemudoma obvestijo Službo za korporativno varnost UKCL na naslov skv@kclj.si in/ali policijo.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste