Okrevanje

(Video) Oglasil se je pretepeni ribič Mijo: »Žal mi je, da nisem bil z vami na rivi«

S.R.
29. 7. 2024, 18.57
Posodobljeno: 29. 7. 2024, 18.57
Deli članek:

Na hrvaškem državnem tožilstvu so danes postregli z več podrobnostmi o napadu na lastnika restavracije na Hvaru in njegovega kuharja.

Facebook/Ivan Gariful Gospodnetic
Ribiča Mija na dogodek spominja 16 šivov na glavi.

Poročali smo že o brutalnem obračunu, ki se je v noči na nedeljo odvil na hrvaškem otoku Hvar. Tam sta bila lastnik restavracije Gariful Ivan Gospodnetić in njegov kuhar Dinko Petričević, bolj znan kot ribič Mijo, žrtev napada, ki naj bi ga orkestriral solastnik sosednjega lokala Carpe Diem, sicer njun »stari znanec« Josip Ćurković. V napadu na Gospodnetića in Petričevića naj bi sodelovali tudi varnostniki restavracije Carpe Diem, pri čemer ima prvi po obisku bolnišnice na glavi tri šive, drugi, ribič Mijo, pa celo 16. Celoten obračun so sicer posnele nadzorne kamere.

Več pojasnil o dogodku so danes popoldne podali na hrvaškem državnem tožilstvu. Potrdili so, da so prejeli kazensko ovadbo zoper 62-letnega hrvaškega državljana, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa povzročitve hude telesne poškodbe. 62-letnika sumijo, da je z zaprto pestjo in plinsko jeklenko večkrat udaril v predel glave. Ko je vmes posegel drug moški, da bi napad preprečil, je osumljenec z namenom povzročitve hudih poškodb napadel še njega, in sicer ga je udaril s kozarcem v glavo. Obe žrtvi sta sicer utrpeli lažje poškodbe, so še navedli. Preiskovalnemu sodniku bodo predlagali, da za osumljenca odredi preiskovalni pripor, saj okoliščine kažejo na nevarnost, da bi lahko na svobodi z vplivanjem na priče oviral kazenski postopek ter celo ponovil dejanje.

Medtem se je na družabnih omrežjih oglasil tudi ribič Mijo. »Javljam se iz svoje hiše. Žal mi je, da nisem bil z vami na rivi. Ampak hvala vsem, ki me gledate, hvala vsem za podporo. Bolj kot vse na svetu si želim, da bi lahko bil včeraj z vami. Ampak nisem mogel, moram okrevati,« je potarnal. V znak podpore po napadu na Gospodnetića in Mija se je namreč včeraj zvečer na rivi zbralo več sto jeznih prebivalcev Hvara.

Incident obžalujejo

Na dogajanje so se odzvali tudi v lokalu Carpe Diem. »V noči s sobote na nedeljo se je zgodil incident, v katerega so bili vpleteni Ivan Gospodnetić in Dinko Petričević na eni ter Josip Ćurković na drugi strani,« so potrdili. Dodali so, da »nasilje nikoli ni sprejemljiva rešitev, zato incident obsojamo in ga globoko obžalujemo, vsem vpletenim in skupnosti mesta Hvar pa se iskreno opravičujemo. Vsem vpletenim tudi iskreno želimo čimprejšnje okrevanje.« Izpostavili so še, da sta varnost in dobro počutje njihovih gostov, sodelavcev, osebja in lokalne skupnosti njihova prioriteta. »Carpe Diem kot eden od stebrov hvarskega turizma, prepoznavnega na svetovni sceni, ki je Hvar uvrstil tudi na svetovne sezname najboljših turističnih destinacij, izvaja vse aktivnosti za zagotavljanje gostoljubnega okolja za vse. Še naprej bomo sodelovali z lokalnimi oblastmi, da bi ohranili Hvar kot mirno in varno destinacijo,« so zaključili v izjavi za javnost.

Vprašljiv pedigre glavnih akterjev

Poročali smo že, da je osumljenec Ćurković policiji že dobro znan, saj je leta 2014 pretepel policiste, ki so ga hoteli prijeti zaradi očitkov vlomov v več gostinskih lokalov. Precej kontroverzna oseba je tudi Gospodnetić, ki je širši javnosti znan po številnih kršitvah hrvaških zakonov. Med drugim naj bi v restavraciji prodajal ribe, ulovljene na nezakonit način. Leta 2021 je zabaval javnost, ko je s potniškim trajektom Jadrolinije nezakonito prevažal tigra, lani pa je organiziral nagradno igro metanja plastenk v morje. Mestne oblasti mu tudi očitajo, da je maja s širitvijo terase gostinskega lokala uzurpiral javne površine na hvarski rivi.

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste