Sestavine (za 4 osebe)
- 500 gramov polente
- olivno olje
- ščepec soli
- 7 češnjevih paradižnikov
- 200 gramov zeliščnega sira feta
Priprava
1. V veliki posodi zavremo dva litra vode, ki jo prej posolimo, ter ji dodamo dve žlici olivnega olja. Vanjo stresemo polento in nekaj minut dobro mešamo s kuhalnico ter pazimo, da ne nastanejo grudice. Ko je polenta skuhana, operemo češnjeve paradižnike in jih narežemo na manjše koščke. Iz hladilnika vzamemo zeliščno feto, ki jo prav tako tako narežemo na manjše koščke.
2. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pekač namastimo z maslom in stresemo vanj polento ter jo s kuhalnico enakomerno razporedimo po pekaču. Po vrh razpostavimo narezane češnjeve paradižnike in zeliščno feto, po želji dodamo za močnejši okus še čili. V pečici pečemo približno 15 minut.
3. Polento serviramo še toplo in ji po želji dodamo kapljico olivnega olja.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 53, št. 2, 14. januar 2025.