Sestavine
260 g moke
1 vrečka pecilnega praška
1 ščepec soli
120 g rjavega sladkorja
1 zvrhana žlička začimb za medenjake
3 večje ali 4 manjše banane
2 jajci
120 ml olja
1 žlička vaniljeve arome
100 g nastrgane temne čokolade
Priprava
1. V eni posodi zmešamo moko, ščepec soli, rjavi sladkor, vrečko pecilnega praška in zvrhano žličko začimb za medenjake.
2. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine: jajci, olje in žličko vaniljeve arome.
3. Banane olupimo in z vilicami temeljito zmečkamo.
4. K mokrim sestavinam najprej primešamo zmečkane banane, nato pa še suhe sestavine.
5. Na koncu v zmes s spatulo vmešamo nastrgano čokolado.
6. Testo vlijemo v model za kruh dolžine 22–23 cm, ki ga prej obložimo s peki papirjem. Pečemo 60 min pri 180 ⁰C.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 51, 17. december 2024.