Nasveti

En, dva, tri in že diši: lahke jedi za poletne dni

Lara Jelen
25. 8. 2024, 04.00
Deli članek:

Tudi na hitro lahko pripravimo zelo okusne jedi. Sploh zdaj, ko imamo na voljo obilico zelenjave.

Profimedia
Poletni recepti

Mini pice iz jajčevcev

Sestavine

2 jajčevca
sol
8 (vloženih) šampinjonov
150 g pršuta ali šunke, narezane na koščke
150 g trdega sira
200 ml paradižnikove omake
1/2 žlice sesekljanega zelenega peteršilja
1/2 žlice sesekljanega origana
mlet poper
4 žlice oljčnega olja

Profimedia
Mini pice iz jajčevcev

Priprava

1. Jajčevce narežite na približno 2 cm debele rezine, jih posolite in pustite, da se približno 20 minut potijo. Nato jih osušite s papirnato brisačo. Narežite gobe (uporabite lahko kar vložene), na kocke narežite šunko in naribajte sir. Paradižnikovo omako zmešajte s sesekljanim peteršiljem in origanom ter začinite s soljo in poprom.
2. Pekač, obložen s papirjem za peko, na rahlo pokapajte z olivnim oljem in nanj razporedite jajčevce. Z obeh strani jih namažite z oljem, popoprajte in prelijte z začinjeno paradižnikovo omako.
3. Nato na jajčevce razporedite rezine gob in kocke pršuta ali šunke, potresite s sirom in postavite v ogreto pečico. Pecite pri 220 °C približno 7 minut. Pripravljene mini pice postrezite s preostalo paradižnikovo omako.

Še več poletnih receptov iz prispevka vas čaka v reviji Jana, št. 34, 20. avgust 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!