Sestavine
- 340 g na fino naribanega korenja
- 120 ml olja
- 125 g sladkorja
- od 3 do 4 jajca (odvisno od velikosti)
- žlička vaniljeve paste ali semena enega vaniljevega stroka
- 260 g moke (nazadnje smo uporabili kostanjevo in je bilo perfektno)
- žlica pecilnega praška
- nič ne bo narobe, če vam pade v testo še malček cimeta in pomarančne lupinice
za preliv:
- 150 g čokolade
- 3 žlice masla
Priprava
1. Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo vaniljevo pasto, olje, začimbe, pa nariban korenček in nazadnje na rahlo vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom.
2. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah pribl. 40 minut.
3. Za preliv nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado ter s tem premažemo ohlajeno torto.
NAMIG
Za piko na i serviramo s stepeno sladko smetano.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 47, 19. november 2024.