Nasveti

Recept na preizkušnji: korenčkova torta s čokolado

Irena Kristan Bradač
24. 11. 2024, 07.00
Deli članek:

Hitro narejena (sploh če imate pomočnika za ribanje) sladica, ki jo z užitkom zmažejo tudi izraziti neljubitelji zelenjave (spet: sploh če jim zamolčite glavno sestavino). Različic je veliko, takole jo pripravljamo pri nas. Tekst: IKB foto: SHUTTERSTOCK

Irena K. B.
Korenčkova torta s čokolado

Sestavine

  • 340 g na fino naribanega korenja
  • 120 ml olja
  • 125 g sladkorja
  • od 3 do 4 jajca (odvisno od velikosti)
  • žlička vaniljeve paste ali semena enega vaniljevega stroka
  • 260 g moke (nazadnje smo uporabili kostanjevo in je bilo perfektno)
  • žlica pecilnega praška
  • nič ne bo narobe, če vam pade v testo še malček cimeta in pomarančne lupinice

za preliv:

  • 150 g čokolade
  • 3 žlice masla

Priprava

1. Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo vaniljevo pasto, olje, začimbe, pa nariban korenček in nazadnje na rahlo vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom.

2. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah pribl. 40 minut.

3. Za preliv nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado ter s tem premažemo ohlajeno torto.


NAMIG

Za piko na i serviramo s stepeno sladko smetano.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 47, 19. november 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!