Sestavine
· približno 600 do 750 g bučk
· 1 čebula
· 4 jajca
· 4 žlice moke
· sol, poper, česen, peteršilj
Priprava
1. Bučke operemo in naribamo. Malo posolimo in pustimo 15 minut, da oddajo vodo.
2. V skledi razžvrkljamo jajca, dodamo moko, česen, sol, poper, na fino sesekljano čebulo, peteršilj in ožete bučke. Vse dobro premešamo.
3. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj damo bučkino zmes in jo razporedimo v obliki tortilj. Premer naj imajo okrog 20 cm, debelina pa naj bo 3–5 mm. Čez pokapljamo olivno olje. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah Celzija pol ure.
4. Pečene odložimo na krožnik in namažemo s kremnim sirčkom ter obložimo z na tanko narezano zelenjavo. Zraven se poda ogromno sveže solate ali omaka z grškim jogurtom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 30, 23. julij, 2024.