Nasveti

Več zelenjave, več okusa

Lara Jelen
12. 5. 2024, 07.00
Deli članek:

Sestavina, ki v sredozemski kuhinji preprosto ne sme manjkati, je poleg začimb in oljčnega olja prav gotovo zelenjava. Obilo zelenjave. Privoščimo si jo v najrazličnejših preoblekah. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

Profimedia
Mladi krompir s kaprami, olivami in zelišči

Mladi krompir s kaprami, olivami in zelišči

Sestavine

  • 800 g mladega krompirja
  • sol
  • 2 žlički kumine
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 šopek timijana
  • 2 žlici kaper
  • 4 žlice vloženih oliv
  • morska sol
  • sveže mlet poper
  • 3 žlice oljčnega olja

Priprava

1. Krompir operite, dajte v vodo s soljo in kumino ter kuhajte približno 15 minut. Nato odcedite vodo.
2. Rožmarin in timijan operite, osušite in na drobno sesekljajte. Krompir prerežite na pol, ga položite v skledo, dodajte kapre, olive in zelišča. Nato ga začinite s soljo in poprom, prelijte z oljčnim oljem ter vse skupaj dobro premešajte.
3. Mešanico dajte na pekač, obložen s papirjem za peko, postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, in pecite približno 30 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 19, 7. maj, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!