Mladi krompir s kaprami, olivami in zelišči
Sestavine
- 800 g mladega krompirja
- sol
- 2 žlički kumine
- 2 vejici rožmarina
- 1 šopek timijana
- 2 žlici kaper
- 4 žlice vloženih oliv
- morska sol
- sveže mlet poper
- 3 žlice oljčnega olja
Priprava
1. Krompir operite, dajte v vodo s soljo in kumino ter kuhajte približno 15 minut. Nato odcedite vodo.
2. Rožmarin in timijan operite, osušite in na drobno sesekljajte. Krompir prerežite na pol, ga položite v skledo, dodajte kapre, olive in zelišča. Nato ga začinite s soljo in poprom, prelijte z oljčnim oljem ter vse skupaj dobro premešajte.
3. Mešanico dajte na pekač, obložen s papirjem za peko, postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, in pecite približno 30 minut.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 19, 7. maj, 2024.