Sestavine
· 8 srednje velikih krompirjev
· 1 čebula
· 1 par klobas
· 500 g ohrovta
· 1 jajce
· 4 žlice nastrganega sira
· 1 zavojček mocarele
· sol, poper, olivno olje
Priprava
1. Krompir skuhamo in olupimo. Ohrovt očistimo, na grobo natrgamo, operemo in skuhamo, odcedimo.
2. V ponvi na malo olja prepražimo na grobo sesekljano čebulo, zraven damo meso klobase, brez ovoja. Vse skupaj pražimo 5 minut, po potrebi dodamo nekaj žlic vode. H klobasi v ponev dodamo še skuhan in odcejen ohrovt ter na majhnem ognju kuhamo še od 5 do 10 minut.
3. Olupljen krompir pretlačimo s tlačilko za krompir ali kar z vilicami. Posolimo, popopramo, dodamo riban sir, eno celo jajce in vse zmešamo v gladko zmes. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem razporedimo pol krompirjeve zmesi. Ta naj bo približno 1 cm na debelo. Čez krompir razporedimo klobase in ohrovt. Mocarelo narežemo na tanke rezine in položimo čez vse. Pokrijemo s preostalo krompirjevo zmesjo. Zgornji del z vilicami ali lopatko poravnamo. Po želji potresemo še z nekaj žlicami ribanega sira. Pečemo na 180 stopinjah Celzija od 30 do 40 minut.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 12., 19. marec, 2024.