Sestavine
-
2 skodelici ovsenih kosmičev
-
2 jajci
-
2 srednje veliki banani
-
¼ skodelice javorjevega sirupa
-
1 čž pecilnega praška
-
1 čž sode bikarbone
-
1 čž vanilje
-
¼ čž soli
-
½ skodelice grškega jogurta
-
1/2 čž cimeta
-
100 g temne čokolade, narezane na drobne koščke
-
150 g zamrznjenega jagodičevja
Priprava
1. Jagodičevje odtajamo na sobni temperaturi. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija.
2. Ovsene kosmiče zmeljemo v ovseno moko, čokolado narežemo na drobne koščke. V mešalnik ubijemo dve jajci in ju zmiksamo, da narasteta. Dodamo druge sestavine in dobro premešamo. Nazadnje dodamo še ovseno moko in narahlo premešamo.
3. Maso do treh četrtin nadevamo v pekač za mafine, kamor smo prej dali papirnate modlčke za mafine. Po testu posujemo jagodičevje. Pečemo jih od 15 do 20 minut. Ali so pečeni, preverimo z zobotrebcem, ki mora biti, ko ga zapičimo vanje, skoraj suh. Pustimo jih v pekaču, da se ohladijo.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 1., 3. januar, 2024.