Sestavine
· ½ kg starega kruha in drugih ostankov
· 3 jajca
· ½ l mleka (lahko damo malo mleka in malo sladke smetane)
· 5 jušnih žlic sladkorja
· 1 vanilin sladkor, cimet, pomarančna ali limonina lupinica
· po želji še: rozine, zdrobljeni oreški, čokoladne kaplje, zamrznjeno sadje, jabolka ...)
Priprava
1. Kruh in ostanke peciva zrežemo na kocke ter jih damo v pekač. Dodamo sadje, če ga želimo dodati, lahko pa uporabimo samo kruh.
2. V drugi posodi zmešamo jajca, sladkor, mleko in začimbe ter s tem prelijemo sestavine v pekaču. Počakamo 15 minut, da se kruh malce namoči, nato damo peč na 180 stopinj Celzija. Pečemo od 20 do 30 minut.
Več si lahko preberete v reviji Jana, št. 1, 3. 01. 2023