Nasveti

Dišeči storži

S.E.
22. 11. 2016, 08.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Shutterstock

Storže iglavcev, ki smo jih nabrali na jesenskih sprehodih, lahko spremenimo v dišeč praznični okras doma. Najprej jih za eno uro potopimo v vodo v posodi ali pomivalnem koritu, s tem pa se znebimo vseh ostankov umazanije ali morebitnih neželenih podnajemnikov. Ker storži plavajo na vodi, jih moramo pod vodno gladino obdržati tako, da jih obtežimo, na primer s krožnikom. Nato jih položimo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in damo za pol ure v pečico, ogreto na 200 stopinj. Na toploti se bodo storži popolnoma odprli. Tako pripravljene položimo v nekajlitrsko plastično vrečko, ki se zapira z zadrgo oziroma drsnikom. V vrečko nakapamo tudi približno 30 kapljic eteričnih olj, na primer 20 kapljic olja cimeta in 10 kapljic olja nageljnovih žbic, lahko pa iz kombinacije vonjev, ki so nam všeč, poskusimo ustvariti čisto svojo dišavo za dom. Vrečko zapremo in dobro pretresemo, nato pa jo pospravimo in nanjo pozabimo za kakšen teden ali še bolje dva, ko storže vzamemo iz vrečke in razpostavimo po domu.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih