Storže iglavcev, ki smo jih nabrali na jesenskih sprehodih, lahko spremenimo v dišeč praznični okras doma. Najprej jih za eno uro potopimo v vodo v posodi ali pomivalnem koritu, s tem pa se znebimo vseh ostankov umazanije ali morebitnih neželenih podnajemnikov. Ker storži plavajo na vodi, jih moramo pod vodno gladino obdržati tako, da jih obtežimo, na primer s krožnikom. Nato jih položimo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in damo za pol ure v pečico, ogreto na 200 stopinj. Na toploti se bodo storži popolnoma odprli. Tako pripravljene položimo v nekajlitrsko plastično vrečko, ki se zapira z zadrgo oziroma drsnikom. V vrečko nakapamo tudi približno 30 kapljic eteričnih olj, na primer 20 kapljic olja cimeta in 10 kapljic olja nageljnovih žbic, lahko pa iz kombinacije vonjev, ki so nam všeč, poskusimo ustvariti čisto svojo dišavo za dom. Vrečko zapremo in dobro pretresemo, nato pa jo pospravimo in nanjo pozabimo za kakšen teden ali še bolje dva, ko storže vzamemo iz vrečke in razpostavimo po domu.
Dišeči storži