Pisana mavrica jagodičja, ki žari v poletnih barvah, je nekaterim sladicam predvsem v okras, drugim daje polno, sladko osnovo. In ne pozabimo: ko je sezona na vrhuncu, si vsekakor pripravimo zalogo za jesenske in zimske dni. Tudi zamrznjeno jagodičje namreč ohrani žlahten okus in vitamine.
Skutna torta z borovnicami
Za 12 kosov
Priprava: 20 minut
Pečenje: od 40 do 45 minut
Sestavine: 200 g sladkorja * 4 žlice jedilnega škroba * 500 g manj mastne skute * 500 g sirčka rikota * 6 jajc * 1 žlička bio limonine lupinice * 2 žlici limoninega soka * 100 g borovnic * 2 žlički sladkorja v prahu.
Priprava: Pomešamo sladkor in jedilni škrob. V skledo damo skuto, rikoto, jajca, limonino lupinico in limonin sok ter mešamo z električnim ročnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Naložimo jo v dobro namaščen model (premer 26 cm). Na vrh potresemo borovnice. Model postavimo v vročo pečico in pečemo torto pri 175 stopinjah na srednji rešetki od 40 do 45 minut. Pustimo, da se ohladi v modelu. Potresemo jo s sladkorjem v prahu, okrasimo s svežimi borovnicami, po želji pa zraven postrežemo sladki preliv, ki ga sesekljamo iz svežih borovnic in malo sladkorja.
Recepte za vaniljevo kremo, sadne tortice, limonovo panakoto, mafine in krhko pogačo, vse z jagodičjem, boste našli v reviji Zarja št.24, 14.6.2016