Nasveti

Preprosta marelična torta

Jana
17. 7. 2009, 16.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Iz dišečih in aromatičnih marelic pripravljamo številne sladke dobrote.

Za 12 kosov
Priprava: 15 minut
Pečenje: 45 minut

Sestavine: 1 kg zrelih marelic * 2 jajci * 300 g sladkorja * naribana lupina 1 limone (neškropljene) * 1 pecilni prašek * 100 g moke * 100 g stopljenega masla * 100 g mleka * maslo in moka za model * 1 žlička sladkorja v prahu za posipanje

Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Marelice umijemo, osušimo, narežemo na četrtine in izkoščičimo. Sestavine za testo damo v skledo in jih gladko razmešamo z električnim ročnim mešalnikom. Dodamo in primešamo marelice. Namastimo tortni model s premerom 26 cm (ali pravokoten pekač) in ga potresemo s tanko plastjo moke. V model damo testo z marelicami. Postavimo v pečico in pečemo na srednji rešetki 45 minut. Po potrebi med peko prekrijemo s kosom aluminijeve folije, da se površina ne zapeče preveč. Posipamo s sladkorjem v prahu in torto ponudimo še mlačno.