Ljudje

Elizabeth Taylor žaluje

Stane Mažgon
17. 7. 2009, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po dolgem času se je v javnosti pojavila Elizabeth Taylor, filmska diva. Stara je 77 let, zaradi ukrivljene hrbtenice se težko premika in je večino časa priklenjena na voziček.

Po dolgem času se je v javnosti pojavila Elizabeth Taylor, filmska diva. Stara je 77 let, zaradi ukrivljene hrbtenice se težko premika in je večino časa priklenjena na voziček. Nekaj mesecev, fotografi  so jo zadnjič ujeli na koncertu tenorista Andree Bocellija, o njej ni bilo glasu in v Hollywoodu so govorili, da je njeno zdravje zelo šibko. Tokrat se je oglasila zaradi nenadne smrti Michaela Jacksona in ob tem potrdila, da je z njo vse v redu, ter celo napovedala kampanjo za nov parfum.

Znano je, da sta bila z Jacksonom velika prijatelja. Tako kot številni drugi sodelavci in prijatelji je Taylorjeva  v čustvenem nagovoru zatrjevala, kako poseben in dober človek je bil.
Prvič sta se srečala leta 1985 na dobrodelni prireditvi za pomoč žrtvam z aidsom. Odtlej sta se pogosto skupaj pojavljala na javnih prireditvah. Če  med njima ne bilo toliko let razlike, bi jima prav gotovo pripisali  ljubezensko zvezo.
Zlomljeno srce
Jacksonova smrti je  Taylorjevo prizadela. »Moje srce je zlomljeno in moje misli so zmedene. Michaela sem imela rada iz dna svoje duše in ne morem si predstavljati življenja brez njega,« je povedala igralka, ki še vedno ne more dojeti, da je njen prijatelj umrl.
Tako kot številni oboževalci in prijatelji se je razveselila novice o njegovem povratku na oder. Prav v dnevih Jacksonovega pogreba bi morale po napovedih potekati zadnje vaje za veliki šov z naslovom To je to v londonski areni O2.
»Ko sem slišala napoved za londonski nastop, sem se tako razveselila, da sem takoj začela pripravljati garderobo za odhod v London. Še vedno ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Nočem verjeti. Saj ne more biti res,« je prizadeto govorila Liz in dodala, da si ne more predstavljati življenja brez Michaela in da bo za vedno živel v njenem srcu.
»Ne vem, ali si kdo lahko predstavlja, kako rada sva imela drug drugega. To je bila najbolj predana in čista ljubezen, kar sem jih kdaj spoznala. O bog, kako zelo ga bom pogrešala.«
Ne bo me na hrupno prireditev
Kljub gorečim besedam in izlivom predanosti se je Taylorjeva izognila prireditvam ob Jacksonovi smrti, tudi zadnjemu slovesu v dvorani Staples Center v Los Angelesu, kamor so prišli najslavnejša glasbena imena in na tisoče oboževalcev. Povedala je, da je to javna prireditev in da bo sama raje žalovala v zasebnosti.
»Prosili so me, naj spregovorim na prireditvi v Staples Centru, vendar ne želim biti del javne hrupne prireditve. In tudi ne morem zagotoviti, da bi sploh lahko spregovorila kakšno besedo. Preprosto ne verjamem, da bi si Michael želel, naj svojo žalost delim z milijoni ljudi. To, kar čutim, je najina osebna stvar in ne javni dogodek. Zato ne želim iti na takšno prireditev. Preveč ga imam rada!«
Znano je, da mu je stala ob strani v najhujših trenutkih. Ko je bankrotiral, je sodelovala na koncertu za zbiranje denarja zanj.
Včasih se tudi prijateljstvo ohladi
A tudi najboljšim prijateljem se včasih zalomi, še posebej če gre za denar. Leta 2003 je Jackson prosil svojo veliko prijateljico, naj nastopi v njegovem videu. Takrat je bil že krepko v dolgovih in z zelo načetim ugledom.
Taylorjeva je takoj pristala, a ne brez pogojev. Pevec naj bi ji v zameno za uslugo podaril ogrlico, vredno več kot pol milijona evrov, čeprav zanjo ni imel denarja. Posodil naj bi mu ga Marc Schaffel, takratni poslovni partner, vendar Taylorjeva ogrlice  menda ni nikoli dobila. Ponjo naj bi se odpeljala na ranč Neverland, tri ure vožnje oddaljen od njenega doma, ko pa je prišla tja, Jacksona sploh ni bilo v hiši.
Igralka ga je načeloma zagovarjala, ko so ga obtožili pedofilije in je doživljal javni linč, a javno ga ni nikoli podprla. Po sojenju so se njuni odnosi ohladili. Ko se je po mučnem procesu pevec preselil iz ZDA v Bahrajn, sta se komaj še kdaj slišala. Jacksonova smrt je torej tudi priložnost, da se pozabijo zamere. Opazovalci lahko o zadevi sklepajo po svoje. Jackson in Taylorjeva sta se najbrž dobro razumela, ker sta bila oba muhasta, bogata in slavna ter sta že v zgodnjem otroštvu izgubila stik s stvarnostjo. Brez zadržkov sta se prepuščala lepotnim operacijam, vdajala razvadam in bila odvisnika, Taylorjeva od alkohola, Jackson od pomirjeval.

 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste