Voditeljica oddaje na Aktual TV Oriana Girotto je velika gurmanka. Gotovo imajo s tem kaj opraviti njene italijanske korenine. Ker ji ni vseeno, kaj je, tudi sama dobro kuha. Njen najljubši recept je daleč stran od klasike: to so špageti iz (alge) spiruline s krompirjevo omako in hobotnico.
»Spirulina doda testeninam modernost in lepo zeleno barvo, v jedi se okusi Sredozemlje, res je nekaj posebnega!« je navdušena sogovornica. Če špagetov s spirulino ne boste našli, lahko seveda uporabite tudi špinačne ali pač navadne.
Sestavine
- 250 g špagetov s spirulino
- 100 g krompirja
- 1 vrečka žafrana (0,125 g)
- 1 šalotka
- oljčno olje
- 150 g hobotnice
- sol in poper
- majaron
Priprava
1. Na oljčnem olju popražite šalotko, dodajte olupljen in narezan krompir, nato pa ga zalijte z vodo ter kuhajte približno 35–40 min. Ko se skuha, dodajte žafran in zmešajte s paličnim mešalnikom. Odstavite.
2. Testenine skuhajte v osoljeni vodi. Ko so kuhane, jih odcedite in vmešajte v krompirjevo juho z okusom žafrana, jed pa zaključite s hobotnico, ki ste jo prej skuhali v juhi, in majaronom. Solite in poprajte po okusu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 6, 11. februar 2025.
