Nasveti

Marinirani puranovi ražnjiči

Jana
21. 7. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Spečemo jih na razgreti rešetki žara ali v vroči pečici.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: od 8 do 10 minut

 

Sestavine: 3 stroki česna * 1 bio limona * šopek peteršilja * 1 rdeč polpekoč feferon * 50 ml repičnega olja * 500 g tankih puranovih zrezkov (puranove prsi) * sol.

Priprava: Česnove stroke olupimo in na drobno sesekljamo. Limono umijemo z vročo vodo, obrišemo in ostrgamo lupinico. Iztisnemo limonin sok. Peteršiljeve lističe osmukamo z vejic in  na drobno sesekljamo. Feferon očistimo in na drobno sesekljamo (delamo z gumijastimi rokavicami, da nas ne peče koža na rokah).Vse sesekljane sestavine pomešamo z oljem v enakomerno zmes. Tanke puranove zrezke, odrezane prečno v smeri vlaken, položimo v pikantno mešanico in pustimo stati 10 minut. Nato jih zložimo kot harmoniko in nabodemo na daljše lesene paličice. Nabodala lahko ali spečemo na razgreti rešetki žara (med pečenjem jih obračamo in še premažemo z marinado) ali pa damo v plitev, z alu folijo prekrit pekač in jih spečemo v vroči pečici. Tudi v tem primeru jih med pečenjem enkrat obrnemo.

Nasvet: Priporočljivo je, da lesene paličice najprej namočimo za 10 minut v mrzli vodi in šele nato nanje nabodemo meso. S tem dosežemo, da se spečeno meso laže loči od nabodala.

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov