Nasveti

Kaj je dober seks?

Jana
4. 8. 2009, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Z vami ni nič narobe, tudi če vaš seks traja »samo« kakih deset minutk in celo če ni nobenega orgazma. Tako vsaj pravijo najsodobnejši seksualni terapevti.

O seksu razpravljajo od začetka človeštva, a očitno nikoli ne bo vse povedano. Vsake toliko se razplamtijo strokovne in nestrokovne debate o tem, kaj je sploh dober seks. Če bi gledali porniče ali brali instantne nasvete, bi nedvomno obveljalo, da traja ure in ure, da je najpomembnejša dolžina, hm, saj veste, česa,  in nenehna erekcija, kar žensko pripelje do verižnih orgazmov. A nič hudega, če v vaši postelji ni vse tako! Z vami ni nič narobe, tudi če vaš seks traja »samo« kakih deset minutk in celo če ni nobenega orgazma. Tako vsaj pravijo najsodobnejši seksualni terapevti.

1. Minute in ne ure!
Dober seks, nasprotno od razširjenega fantaziranja, lahko traja od sedem do trinajst minut, je pokazala ameriško-kanadska študija, objavljena v Science Daily. Kar je manj, ponavadi ne zadovolji obeh, kar je več, pa je predolgo vsaj za enega od seksualnih partnerjev. Ta novodobna resnica pomeni vsekakor olajšanje za številne ljudi, ki so nasedali iluzijam in bili razočarani nad dejanskim stanjem.

2. Bolj kot dolžina je pomembna čvrstost
Seveda razprave o dolžini ne bodo nikoli zamrle, a veliko bolj kot to je pomembna erekcija. Globalna raziskava o boljši spolnosti (Global Better Sex Survey), v kateri je leta 2006 sodelovalo 12.558 moških in žensk iz 27 držav,  je pokazala: da je le 38 odstotkov moških povsem zadovoljnih s čvrstostjo svoje erekcije in da je 67 odstotkov moških ne doseže vedno, dva odstotka manj pa je med odnosom ne more vedno ohraniti. Brez panike, živimo v dobi nenehnega razvoja znanosti, poleg tega so motnje erekcije že dolgo medicinski problem in ne sramota za moškega. Ob motnjah erekcije se svetuje obisk pri zdravniku ali v lekarni.

3. Ženski orgazem ni nujen!
O malo stvareh je bilo napisanega in izrečenega toliko kot o (ne)doseganju ženskega orgazma. Ni čudno, da so se številne predstavnice nežnejšega spola, ki jih bog ni obdaril z vedno delujočim aparatom za spolni vrhunec, sekirale ob poslušanju in branju o tistih »srečnicah«, ki vedno ter celo verižno dosegajo orgazme. Seksualni terapevti že dolgo ne verjamejo več ženskam, ki to trdijo, saj je to praktično nemogoče, in zagotavljajo, da je seks lahko dober celo brez orgazma! Nobene potrebe ni, da se na vso moč trudite, da ga dosežete. Še več, tudi hlinjenje orgazma ni več greh, svetujejo. In to takrat, ko se ženski morda ne ljubi več, moški pa bi jo rad osrečil.

4. Seksualna inteligenca tudi šteje
Med zadnjimi odkritji, kaj vpliva na dober seks, je seksualna inteligenca oziroma sposobnost komuniciranja, ustvarjanja, racionalnega in nagonskega vedenja, pogovarjanja, fantaziranja in udejanjanja v praksi. Ali bolj praktično: kombinacija osvojenih umskih, govornih, oralnih in ročnih spretnosti, ki pomaga ljudem, da bolj uživajo v spolnosti. Seksualne inteligence se da tudi priučiti, saj obstajajo številne knjige o tem, lahko je prirojena, brez nje pa ni ne dobrega seksa ne dobre zveze.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste