Nasveti

Skrivnost je v juhi

Renata Ucman
24. 9. 2009, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dieta za hitro izgorevanje maščob ene od katoliških bolnišnic Presvetega srca (Sacro Cuore) v Italiji vzbuja veliko zanimanja. Dieto, ki spominja na tisto z zeljno juho, so nato »posvojili« mnogi, ki bi radi brez stradanja izgubili odvečno težo.

Dieta za hitro izgorevanje maščob ene od katoliških bolnišnic Presvetega srca (Sacro Cuore) v Italiji vzbuja veliko zanimanja. Kroži tudi po svetovnem medmrežju in neti polemike na forumih, ali je tako, kot je učinkovita, tudi zdrava. Sprva so jo namenili srčnim bolnikom za hitro hujšanje pred operacijo. Dieto, ki spominja na tisto z zeljno juho, so nato »posvojili« mnogi, ki bi radi brez stradanja izgubili odvečno težo. Kaj pravi stroka? Nekateri diete ne želijo komentirati, drugi strokovnjaki pravijo, da je njena prehranska vrednost zadovoljiva, da vsebuje visokovitaminske obroke z malo kilokalorijami, da je za hujšanje primerna in dolgoročno učinkovita za vsakogar. Skrivnost njenega uspeha? Nizkokalorična zelenjavna juha ter kombinacija zelenjave in govedine, ki s sestavino L-karnitinom pospešuje izgorevanje maščob v telesu.      

Dieta ene katoliških bolnišnic Sacro Cuore ali Presvetega srca v Italiji seveda ni bila namenjena izgubljanju teže za vsakogar. Namenili so jo težkim srčnim bolnikom za hitro izgubljanje čezmerne teže in predvsem kot pripravo na zahtevnejšo operacijo. Znano je, da tudi po drugih bolnišnicah bolnike navadno z različno dietno prehrano pripravijo na operativne posege. O tej dieti pravijo, da z izbranim jedilnikom pospešuje hitro izgorevanje maščob v telesu, kar je bistveno za izgubo odvečnih kilogramov. Hkrati naj bi bila ta dieta očiščevalna, saj spodbuja izločanje odpadnih snovi iz telesa. Avtorji diete so zapisali, da se po nekaj dneh diete človeku izboljša počutje in se počuti lahkotnejšega. 
V enem tednu izgubimo do šest kilogramov
Strokovnjaki poudarjajo, da je za ohranitev vitkosti po vsaki dieti treba spremeniti tudi način življenja in prehranjevanja, kar vsekakor velja upoštevati tudi po tej.
Kaj pravijo in kakšen uspeh napovedujejo avtorji diete? Po sedmih dneh te popolnoma zdrave diete brez neželenih učinkov naj bi se človek počutil za nekaj kilogramov lažjega. Kdor se bo diete dosledno držal sedem dni, bo z njo predvidoma v prvem tednu izgubil od pet do šest odvečnih kilogramov, kar je za tako malo časa zelo veliko. Predpisano dieto, sedemdnevni jedilnik, lahko večkrat zapored ponovimo, vendar brez izpuščanja jedilnika za posamezne dni. Razen če kdo po enem tednu diete izgubi več kot sedem kilogramov, avtorji priporočajo, da se dieta prekine za dan ali dva in nato nadaljuje s prvim dnevom v jedilniku. Pri tem se je praviloma treba držati natančnega vrstnega reda shujševalnih dni, ki jih ne smemo izpuščati ali zamenjevati, da bo izgorevanje maščob v telesu in s tem hujšanje učinkovito.  
Govedina pospešuje izgorevanje maščob
Bistvo diete bolnišnice Presvetega srca je nedvomno nizkokalorična zelenjavna juha, ki vsebuje veliko zelja in zelene v kombinaciji z drugo zelenjavo in govedino.

Več v novi Jani, št. 38, 22.9.2009 

 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste