Nasveti

Smetanova juha iz bučk

Jana
24. 9. 2009, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bučke so še vedno v izobilju.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 600 g bučk * 1 šopek mlade čebule * 1 žlička olja * 1 žlička masla * 7 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) * 1 dl belega vina (ali zelenjavne juhe) * sol * poper * 300 g sladke smetane * 1 šopek krebuljice (ali kopra).

Priprava: Bučke in mlado čebulo očistimo ter narežemo: bučke na kockice, mlado čebulo z zelenimi deli vred pa na obročke. V loncu segrejemo olje in maslo ter pražimo čebulo in bučke 5 minut. Zalijemo z juho in vinom, solimo, popramo in kuhamo na zmernem ognju 12 minut. Medtem stepemo sladko smetano. Krebuljico na drobno sesekljamo in zamešamo v stepeno smetano. Juho odstavimo. Odvzamemo 4 žlice sesekljanih bučk in jih prihranimo. Preostanek juhe sesekljamo s paličnim mešalnikom. Primešamo stepeno smetano s krebuljico. Juho takoj razdelimo na krožnike in okrasimo s po 1 žlico sesekljanih bučk.

Nasvet: Juho lahko izboljšamo s kockicami šunke ali koščki dimljenega lososa. Prilegajo se tudi  na maslu opražene kockice belega kruha.

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov