Za 2 pici
Priprava: 30 minut
Pečenje: od 15 do 20 minut
Sestavine: za hitro testo: 350 g moke * pol vrečke pecilnega praška * ščep sladkorja * pol žličke soli * 100 g zmehčanega masla * 1 jajce * 2 dl pinjenca ali posnetega mleka * moka za delovno površino; * za belo omako: pol hlebčka mocarele * 125 g kisle smetane * sol * poper; * za nadev: 2 čebuli * 700 g buče hokaido * 1 rdeča paprika * 1 zelena paprika * 250 g jajčevcev * 3 vejice rožmarina * 5 žlic olivnega olja * 6 strokov česna * sol * poper * 250 g sira feta.
Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. V skledo damo moko, sol, sladkor in pecilni prašek. Dobro pomešamo. Dodamo kosmiče mehkega masla in pregnetemo s konicami prstov, da se sestavine sprimejo v drobtine. Jajce razžvrkljamo v pinjenem mleku. Zlijemo k drobtinam v skledi in na hitro pomešamo z žlico, da se vse skupaj sprime v testo, ki ga še nekoliko pognetemo z rokami na pomokani delovni površini. Razdelimo ga na dva dela. Vsak del sploščimo in raztegnemo v krog s premerom 26 cm. Sredina kroga naj bo tanjša, robovi pa debelejši in nekoliko dvignjeni. Obe plošči testa damo na pekač (potrebujemo dva pekača), prekrit s papirjem za peko. Pici spečemo drugo za drugo na spodnji rešetki v vroči pečici. Pečeni sta v 15 do 20 minutah. Lahko ju obložimo pred pečenjem, ali pa ju najprej napol spečemo in nato obložimo in spečemo do konca. Pripravimo belo omako: mocarelo odcedimo in grobo naribamo. Gladko razmešamo kislo smetano in olivno olje. Dodamo mocarelo, solimo in popramo. Nadev: čebuli olupimo in narežemo na obročke. Jedilno bučo olupimo, očistimo semenja in narežemo na tanke rezine. Papriki očistimo in drobno narežemo. Jajčevec očistimo in narežemo. Eno vejico rožmarina osmukamo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in po porcijah prepražimo zelenjavo skupaj z olupljenimi česnovimi stroki, s sesekljanim rožmarinom, z rožmarinovima vejicama, s soljo in poprom. V skledi pomešamo prepraženo zelenjavo in pustimo, da se ohladi. Vejici rožmarina odstranimo. Ovčji sir grobo nadrobimo s prsti. Pici obložimo z belo omako in zelenjavnim nadevom. Potresemo s sirom in spečemo.
Nasvet: Če se nam zdi priprava testa prezamudna, pa lahko seveda uporabimo že pripravljeno, kupljeno osnovo za pico.