Polnovredni rezanci s pestom
101 način za pripravo testenin!
Za 4 osebe
-Sestavine: 40 dag polnozrnatih testenin rezancev + ½ nasekljanega stroka česna + 4 velike pesti lističev sveže bazilike + 10 dag prepraženih pinjol + 10 dag naribanega parmezana + olivno olje + sol + poper + sok pol limone + 12 suhih paradižnikov
-Priprava: Rezance skuhamo v slani vodi, vendar naj ostanejo čvrsti. Za pesto v multipraktiku zmeljemo ali v ročnem možnarju stolčemo česen in baziliko, temu pa dodamo pinjole (polovično količino, preostalo prihranimo za okras) in še to zmeljemo. To pretresemo v skledo in dodamo še polovico parmezana, solimo in popramo po okusu. Začinimo z olivnim oljem, da je zmes ravno prav gosta, in dodamo sok limone.
Pesto pogrejemo v ponvi; če je treba, dodamo še malo olivnega olja. Primešamo mu kuhane in odcejene testenine. Ponudimo s preostalim parmezanom, pinjolami in celimi lističi bazilike. Po želji okrasimo še s suhimi paradižniki, narezanimi na rezance.