Za 6 oseb
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 25 minut
Sestavine: 500 g majhnih krompirjev * 8 žlic olivnega olja * sol * poper * 5 vejic timijana * 1 koromač (270 g) * 30 g orehovih jedrc * 1 žlica sladkorja * 250 g kuhanega belega fižola v zrnju (iz konzerve ) * 70 g gorgonzole * 1 strok česna * 4 žlice belega balzamičnega kisa * sol.
Priprava: Pečico segrejemo na 220 stopinj. Neolupljene krompirje temeljito skrtačimo pod tekočo vodo, obrišemo do suhega in prerežemo na polovice. Zložimo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko, in namažemo z malo olja. Solimo, popramo in potresemo z osmukanimi timijanovimi lističi. Pekač damo v pečico in krompir pečemo 25 minut oziroma do mehkega. Koromač očistimo, prerežemo na polovico in narežemo na tanke rezine. Pražimo in mešamo ga 10 minut v ponvi na žlici olja. Orehova jedrca na grobo sesekljamo in prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe. Potresemo jih s sladkorjem in pustimo, da sladkor svetlo karamelizira. Orehe vzamemo iz ponve in ohladimo na kosu aluminijaste folije. Fižol iz konzerve oplaknemo na cedilu pod tekočo vodo. Pustimo, da se odteče. Gorgonzolo nadrobimo na majhne koščke. Česnov strok olupimo in na drobno sesekljamo. Zmešamo preostalo olje, kis in sesekljani česen, dodamo sol in poper. V skledi zmešamo krompirjeve polovice, fižol in koromač. Prelijemo s solatnim prelivom, premešamo in dodamo karamelizirane orehe ter gorgonzolo.