Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 3 korenčki * 2 bučki * 2 žlici olivnega olja * 300 g testenin (na primer rezancev ali špagetov) * sol * 100 g češnjevih paradižnikov * 150 g sira feta * nekaj vejic peteršilja in timijana * 1 žlička vloženih zrn zelenega popra * poper.
Priprava: Korenje olupimo in podolžno narežemo na tanke rezine. Bučke narežemo na kolesca. V veliki ponvi segrejemo olivno olje in na zmernem ognju ter med mešanjem pražimo korenje in bučke 5 minut. Medtem skuhamo testenine v osoljenem kropu, da so še nekoliko čvrste pod zobmi. Odcedimo jih in prihranimo 5 žlic vode od kuhanja. Prepraženim bučkam v ponvi primešamo testenine in vodo od kuhanja. V pokriti ponvi dušimo jed še 3 minute. Češnjeve paradižnike oplaknemo in narežemo na četrtine. Sir feta narežemo na kockice ali pa nadrobimo. Dišavne zeli oplaknemo, osušimo in sesekljamo. Testeninam v ponvi previdno primešamo sesekljane zeli, sir feta, češnjeve paradižnike in zeleni poper. Segrevamo še 2 minuti, nato po okusu solimo in popramo. Rahlo premešamo in ponudimo.