Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 30 g rozin * 300 g blitve * 1 rdeča čebula * 200 g testenin (svedrcev ali rezancev) * sol * 20 g sončničnih semen * 2 žlici olja * 200 g mešanega mletega mesa * 1 strok česna * sol * poper * za noževo konico čilija.
Priprava: Rozine namočimo v topli vodi, da se napnejo. Blitvo očistimo in umijemo. Liste ločimo od stebel. Stebla narežemo prečno na pol centimetra široke koščke. Liste podolžno prepolovimo, nato pa prečno narežemo na za prst široke trakove. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V osoljenem kropu skuhamo testenine – po navodilu z embalaže. Medtem v teflonski ponvi brez maščobe prepražimo sončnična semena, da zlato porjavijo. Stresemo jih na krožnik in pustimo, da se ohladijo. V ponvi segrejemo olje in prepražimo mleto meso, da se posuši sok, ki ga izpusti, meso pa se nekoliko zapeče. Dodamo čebulo in blitvina stebla ter med mešanjem pražimo 5 minut. Dodamo strt strok česna, čili in narezane blitvine liste. Premešamo in pražimo 3 minute. Odcedimo kuhane testenine, 1 dl vode od kuhanja pa prestrežemo in prihranimo. Blitvi v ponvi dodamo odcejene rozine in zalijemo z vodo od kuhanja testenin. Po okusu solimo in popramo. Primešamo testenine in sončnična semena. Ponudimo s svežo solato.