Za 6 oseb
Priprava: 30 minut
Pečenje: 70 minut
Sestavine: 100 g orehovih jedrc * 250 g moke * 2 žlički pecilnega praška * pol žličke mletega ingverja * 2 bio pomaranči * 180 g masla * 125 g medu * 50 g sladkorja * 3 jajca * poper * sol * 2 žlički cimeta * 450 g buče hokaido (300 g očiščenega bučnega mesa).
Priprava: Bučo očistimo vlaken in semen. Na grobo jo naribamo. Orehova jedrca na hitro popražimo v teflonski ponvi brez maščobe, nato jih na grobo sesekljamo. V skledi pomešamo moko, ingver, cimet, poper in ščepec soli. Pomaranči umijemo, obrišemo in naribamo lupinico. V drugi skledi penasto umešamo (z mešalnikom) zmehčano maslo, sladkor in med. Med mešanjem drugo za drugim dodamo jajca. Najprej primešamo pomarančno lupinico, nato mešanico moke in dišav, nazadnje še orehe in bučo. Namastimo tortni model s premerom 20 cm in ga napolnimo s testom. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 60 do 70 minut.