Nasveti

Sočni bučni kolač

Jana
10. 11. 2010, 15.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jesenska poslastica

Za 6 oseb
Priprava: 30 minut
Pečenje: 70 minut

Sestavine: 100 g orehovih jedrc * 250 g moke * 2 žlički pecilnega praška * pol žličke mletega ingverja * 2 bio pomaranči * 180 g masla * 125 g medu * 50 g sladkorja * 3 jajca * poper * sol * 2 žlički cimeta * 450 g buče hokaido (300 g očiščenega bučnega mesa).

Priprava: Bučo očistimo vlaken in semen. Na grobo jo naribamo. Orehova jedrca na hitro popražimo v teflonski ponvi brez maščobe, nato jih na grobo sesekljamo. V skledi pomešamo moko, ingver, cimet, poper in ščepec soli. Pomaranči umijemo, obrišemo in naribamo lupinico. V drugi skledi penasto umešamo (z mešalnikom) zmehčano maslo, sladkor in med. Med mešanjem drugo za drugim dodamo jajca. Najprej primešamo pomarančno lupinico, nato mešanico moke in dišav, nazadnje še orehe in bučo. Namastimo tortni model s premerom 20 cm in ga napolnimo s testom. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 60 do 70 minut.

 

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov