Nasveti

Decembrsko razstrupljanje

Jana
10. 12. 2010, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekateri so preprosto lepi. Brez posebne pričeske in minimalno naličeni. Zakaj? Ker so zdravi, sproščeni in nasmejani. Svetujemo vam sedem možnosti, da tudi vi zasijete od znotraj.

Nekateri so preprosto lepi. Brez posebne pričeske in minimalno naličeni. Zakaj? Ker so zdravi, sproščeni in nasmejani. Svetujemo vam sedem možnosti, da tudi vi zasijete od znotraj.

1. Akupunktura
Ta več kot 5000 let stara metoda ozdravi vse, od slabe prebave do nečiste kože. Vsaj tako pravijo njeni privrženci. V telesu spet vzpostavi harmonijo in odpravi težave, za katere nikakor niste mogli najti vzroka. Izberite izkušenega terapevta in računajte na okoli deset obiskov, če bi zares radi dosegli ravnovesje v telesu. Ni za tiste, ki ne prenesejo pogleda na igle, samo zabadanje pa naj ne bi bolelo.
Najboljša za: prebavne in presnovne težave.

2. Oglje
Se še spomnite, kako vam je mama pri driski ali slabosti dajala oglje? Ta pripomoček še zdaleč ni preživet. Za izločevanje strupov iz telesa ga spet s pridom uporablja lepotna industrija. Lepotne preparate iz oglja boste sicer drago plačali, a verjetno niso prav nič učinkovitejši od izdelka iz lekarne. Tabletam ali prahu za uživanje naj se pridruži še filter za vodo iz oglja, da bo učinek boljši in dolgotrajnejši.
Najboljše za: sprotno izločanje strupov iz zaužitega.

3.  Kofein
Raziskave kažejo, da kofein zmanjšuje zatekanje in pospeši metabolizem. Nič čudnega torej, da ga najdemo v veliko  kremah proti celulitu. Vse pogosteje se uporablja tudi pri masažah, toplih oblogah in kozmetičnih tretmajih. Vsaj  luščilo pa si lahko pripravite tudi sami. Grobo zmleto kavo zmešajte kar v svoj gel za prhanje.
Najboljši za: boj proti celulitu in limfno drenažo.

4. Ajurveda
Ajurveda ali v prevodu znanje o življenju človeka obravnava celostno in v vključuje vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko, čustveno in duhovno dobro počutje. Najprijetnejši uvod vanjo bo ajurvedska masaža z izbranimi toplimi zeliščnimi olji, ki ponovno vzpostavi energetski pretok, daje občutek svobode in popolne sprostitve.
Najboljša za: alergije, čiščenje sinusov, težave z aknami.

5. Sol
Z njo ni zdravo pretiravati v kuhinji, v neomejeni količini pa  si jo lahko privoščite v kopalnici ali toplicah. Najraje kot dodatek kopeli in masažno sredstvo v savni. Telo se z njo prečisti, koža postane mehka in voljna. Sol namreč sprošča negativne ione in uničuje bakterije. Saj veste, kako se na morju vsi dobro počutimo.
Najboljša za: težave z dihali, astmo, prehlade, grobo kožo.

6. Infrardeča toplota
Infrardeča svetloba segreva telo neposredno, ne da bi segrevala zrak okoli njega. Tako lahko izkoristite vse dobrobiti savne, ne da bi vam moralo biti peklensko vroče. Pore se odprejo, strupi izločajo, koža se dobro prekrvi in že po nekaj minutah ima vaš obraz zdravo zardel nadih.
Najboljša za: sprostitev, poživljanje.

7. Prečiščevalna kopel
Kako sproščujoče in pomirjujoče se je potopiti v kad, polno vroče vode, vemo vsi. Je pa to tudi prečiščevalno, saj poživi pretok krvi, pore se razširijo in koža se čisti. Še posebej če jo spodbudite z nekaj kapljicami eteričnega olja.
Najboljša za: preprečevanje napihnjenosti in zastajanja vode. (eg)

Prečiščevalni režim ni nujno drag. Če je vaš žep preplitev za redne obiske savn in studijev za dobro počutje, se odločite za domačo različico. Privoščite si kakovostno sol za kopanje in se po vroči kopeli oprhajte z mrzlo vodo. Vročina namreč potegne strupe iz telesa na površje, mrzla pa jih pomaga izločiti iz kože. Pijte vodo, ki ste ji dodali sok limone. Kislina citrusov pomaga pri prečiščevalnih procesih v našem telesu. Če ste dovolj disciplinirani, vse skupaj nadgradite z jabolčno dieto. Tri dni jejte samo jabolka, in to zgodaj zoreče sorte. Poleg tega, da dieta razstruplja, boste izgubili kakšen kilogram.

 

 

 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste