Nasveti

Jagnječje zarebrnice na žaru

Jana
10. 12. 2010, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za gurmanske mesoljubce.

Za 4 osebe
Priprava: 20 min
Pečenje: 10 min
Sestavine: 8 jagnječjih zarebrnic + 4 žlice olivnega olja + ščepec mletega rožmarina + ščepec soli ali solnega cveta + sol + poper  + košček masla.
Priprava: V skodelici zmešamo olje in rožmarin ter z mešanico namažemo zrezke. Na sobni temperaturi pustimo 15 minut, da se olje vpije v meso. Pripravimo žar ali pa v ponvi segrejemo olje. Zrezke pečemo na zelo vročem ognju na vsaki strani največ 5 minut. Čisto na koncu meso posolimo in popramo.
Zrezke prelijte s sokom od pečenja in dodajte še koščke masla.
Nasvet: Če ne marate manj pečenega mesa, pecite zarebrnice nekaj minut dlje.

Zanimivosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert